Ομάδα II - Χρωστικές τροφίμων βάσει της αρχής quantum satis

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 07:16, 23 Ιουνίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χρωστικές τροφίμων βάσει της αρχής quantum satis

Αριθμός Ε Όνομα
E 101 Ριβοφλαβίνες
E 140 Χλωροφύλλες και χλωροφυλλίνες
E 141 Σύμπλοκα των χλωροφυλλών και χλωροφυλλινών με χαλκό
E 150a Απλό καραμελόχρωμα
E 150b Καυστικό θειώδες καραμελόχρωμα
E 150c Εναμμώνιο καραμελόχρωμα
E 150d Εναμμώνιο θειώδες καραμελόχρωμα
E 153 Φυτικός άνθρακας
E 160a Καροτένια
E 160c Εκχύλισμα πάπρικας, καψανθίνη, καψορουμπίνη
E 162 Ερυθρά χρωστική της ρίζας των τεύτλων, βετανίνη
E 163 Ανθοκυανίνες
E 170 Ανθρακικό ασβέστιο
E 171 Διοξείδιο του τιτανίου
E 172 Οξείδια και υδροξείδια του σιδήρου

[1]

Βιβλιογραφία

  1. Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013