Ουδέτερης φωτοπεριόδου ποικιλίες φραουλιάς

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 08:43, 18 Σεπτεμβρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Aptos

Ποικιλία Αμερικάνικη. Ζωηρό φυτό, ορθόκλαδο με μεγάλα φύλλα. Ο καρπός είναι καλού μεγέθους, αρκετά σκληρός και επιμηκές κωνικού σχήματος, με βαθύ κόκκινο χρώμα και καλή γεύση.


Brighton

Ζωηρό φυτό με ορθόκλαδη βλάστηση, καρπός κωνικός με γυαλιστερό κόκκινο χρώμα, μερικές φορές κούφιους, καλού μεγέθους και μέτριας συνεκτικότητας. Παραμορφώνεται σχετικά εύκολα. Πολύ παραγωγική ποικιλία, ο καρπός σχίζεται εύκολα. Είναι πολύ παραγωγική ποικιλία, ο καρπός σχίζεται εύκολα. Κατάλληλη για παραγωγή υπό κάλυψη.


Capitola-1991

Νέα ποικιλία, καρπού μεγάλου μεγέθους. Έχει σχήμα συμμετρικό, κωνικό. Τα αχαίνια είναι κίτρινα - άνοιχτα κόκκινα. Έχει ευχάριστη υπόξινη γεύση κατάλληλη για νωπή χρήση αλλά και για επεξεργασία. Είναι σχετικά ευαίσθητη στον τετράνυχο, στη σεπτόρια, αλλά ανθεκτική στις ιώσεις.


Fern

Ποικιλία φραουλιάς Fern

Φυτά μέτριας ζωηρότητας, ευαίσθητα στη χλώρωση, πολύ παραγωγικό αλλά ο καρπός δεν είναι σταθερά μέτριου μεγέθους, είναι πεπλατυσμένος, χρώματος κόκκινο - πορτοκαλί. Η σάρκα είναι σχετικά μαλακιά και ευαίσθητη στις μεταχειρίσεις, αρωματικά γλυκιά όξινη γεύση και κατάλληλη ποικιλία για παραγωγή εκτός εποχής.


Irvine-1990

Νέα ποικιλία. Ο καρπός είναι μεγάλος και σκληρός. Έχει σχήμα μετρίως κωνικό, αλλά ο καρπός μπορεί να είναι πλατύς ή με κορυφές. Έχει χρώμα ανοιχτό κόκκινο. Ποικιλία κατάλληλη για νωπή χρήση. Είναι ευαίσθητη στο βερτισσίλιο, σχετικά ευαίσθητος στη σεπτόρια, αρκετά ευαίσθητη στην ανθράκωση και στον τετράνυχο. Ανθεκτική στις ιώσεις.


Muir-1997

Είναι ποικιλία που παράγει μεγάλο καρπό. Έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Έχει σχήμα επίμηκες, κωνικό και κάπως πλατύ. Η γεύση είναι πολύ καλή και είναι κατάλληλη για νωπή χρήση. Παράγει ικανοποιητικό αριθμό στόλωνων. Μέτρια ευαίσθητη στη σεπτόρια, λιγότερο ευαίσθητη στον τετράνυχο, πολύ ευαίσθητη στο βερτισίλλιο και υψηλή αντοχή στις ιώσεις.


Seira

Φυτό μέτριας ζωηρότητας, πολύ παραγωγικό, καρπός μεγάλου μεγέθους, κωνικός, συμμετρικός, αρκετά συνεκτικός, ανθεκτικός στις μεταφορές και μεταχειρίσεις. Παρουσιάζει μικρό ποσοστό παραμορφωμένων καρπών, παράγει λίγους στολώνες (4/φυτό). Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, κατάλληλη για παραγωγή εκτός εποχής.


Seascape-1991

Ποικιλία φραουλιάς Seascape-1991

Ο καρπός της είναι μεγάλος και σκληρός. Έχει εξωτερικό και εσωτερικό χρώμα έντονα κόκκινο. Τα αχαίνια είναι έντονα κίτρινα έως ελαφρά κόκκινα και μερικώς εξέρχονται από την επιφάνεια. Έχει καλή γεύση. Ο καρπός είναι κατάλληλος για επεξεργασία και για νωπή χρήση. Είναι μέτρια ευαίσθητη στη σεπτόρια, κάπως ευαίσθητη στον τετράνυχο, ανέχεται τις ιώσεις.


Tristar

Ποικιλία φραουλιάς Tristar

Ζωηρό φυτό, ανθεκτικό στις ασθένειες του ριζικού συστήματος και στο ωΐδιο. Καρπός μέσου - μεγάλου μεγέθους, συμμετρικής με βαθύ κόκκινο χρώμα, συνεκτικό, με γλυκό - όξινη γεύση.


Yolo-1987

Ο καρπός είναι συμμετρικός, με ανοιχτό κόκκινο χρώμα, με καλή γεύση και κατάλληλη για νωπή χρήση. Είναι ανθεκτική στο βερτισίλλιο, σχετικά ευαίσθητη στο τετράνυχο, ανεκτική στις ιώσεις της Καλιφόρνιας.