Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία επιτραπέζιων σταφυλιών Italia"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
(3 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 3: Γραμμή 3:
 
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}}  
  
Καλλιεργείται σε μικρή έκταση στη χώρα μας. Συνιστάται για ορισμένες περιοχές του Νομού Κορινθίας. Είναι γνωστή και ως Ραζακί Μοσχάτο και Ideal.
+
[[Καλλιέργεια αμπελιού |Καλλιεργείται]] σε μικρή έκταση στη χώρα μας. Συνιστάται για ορισμένες περιοχές του Νομού Κορινθίας. Είναι γνωστή και ως Ραζακί Μοσχάτο και Ideal.
  
 
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}}  
  
Φύλλο μέσου μεγέθους έως μεγάλο, πεντάλοβο, σφηνοειδές. Μισχικός κόλπος σχήματος V. Το έλασμα είναι πομφολυγώδες, λείο στην άνω επιφάνεια. [{{#show: Ιστοσελίδα Wikipedia/Σταφύλι| ?has link}} Σταφύλι] μεγάλο, κωνικό ή κυλινδρικό, σχεδόν πυκνόρραγο. Ράγα μεγάλη, ελλειψοειδής, με φλοιό κίτρινο, μέτριου πάχους. Η σάρκα είναι ανθεκτική με ελαφρά γεύση μοσχάτου. Συνήθως περιέχει 2-3 γίγαρτα.
+
[[Ανατομία-μορφολογία ρίζας, βλαστού και φύλλων αμπέλου |Φύλλο]] μέσου μεγέθους έως μεγάλο, πεντάλοβο, σφηνοειδές. Μισχικός κόλπος σχήματος V. Το έλασμα είναι πομφολυγώδες, λείο στην άνω επιφάνεια. [[Σταφύλι]] μεγάλο, κωνικό ή κυλινδρικό, σχεδόν πυκνόρραγο. Ράγα μεγάλη, ελλειψοειδής, με φλοιό κίτρινο, μέτριου πάχους. Η σάρκα είναι ανθεκτική με ελαφρά γεύση μοσχάτου. Συνήθως περιέχει 2-3 γίγαρτα.
  
 
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}}  
  
Αξιόλογη ποικιλία, μέσης εποχής ωρίμανσης, ζωηρή, παραγωγική. Μορφώνεται σε κύπελλο, γραμμικό και σε κρεββατίνα, ανάλογα με την περιοχή. Δέχεται μικρό [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] καρποφορίας και είναι ευαίσθητη στις προσβολές του [[Ωΐδιο αμπέλου |ωιδίου]] ενώ παρουσιάζει ευαισθησία και στην επίδραση του θείου. Σε θερμές περιοχές και ελαφρά [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |εδάφη]] επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα σταφυλιών με το χαρακτηριστικό άρωμα. Χαρακτηριστική ιδιότητα η ικανότητα διατήρησης των σταφυλιών για μικρό χρονικό διάστημα στα πρέμνα και ακόμη η αντοχή στους χειρισμούς συντήρησης με ψύξη και μεταφοράς.
+
Αξιόλογη [[Ποικιλίες αμπέλου |ποικιλία]] [[αμπέλι |αμπέλου]], μέσης εποχής ωρίμανσης, ζωηρή, παραγωγική. Μορφώνεται σε κύπελλο, γραμμικό και σε κρεββατίνα, ανάλογα με την περιοχή. Δέχεται μικρό [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] καρποφορίας και είναι ευαίσθητη στις προσβολές του [[Ωΐδιο αμπέλου |ωιδίου]] ενώ παρουσιάζει ευαισθησία και στην επίδραση του θείου. Σε θερμές περιοχές και ελαφρά [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |εδάφη]] επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα σταφυλιών με το χαρακτηριστικό άρωμα. Χαρακτηριστική ιδιότητα η ικανότητα διατήρησης των σταφυλιών για μικρό χρονικό διάστημα στα πρέμνα και ακόμη η αντοχή στους χειρισμούς συντήρησης με ψύξη και μεταφοράς.
  
 
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Αμμώδη εδάφη| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Αμμώδη εδάφη| ]]
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 +
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 08:51, 7 Οκτωβρίου 2016

Italia

Γενικά

Καλλιεργείται σε μικρή έκταση στη χώρα μας. Συνιστάται για ορισμένες περιοχές του Νομού Κορινθίας. Είναι γνωστή και ως Ραζακί Μοσχάτο και Ideal.

Αμπελογραφικά

Φύλλο μέσου μεγέθους έως μεγάλο, πεντάλοβο, σφηνοειδές. Μισχικός κόλπος σχήματος V. Το έλασμα είναι πομφολυγώδες, λείο στην άνω επιφάνεια. Σταφύλι μεγάλο, κωνικό ή κυλινδρικό, σχεδόν πυκνόρραγο. Ράγα μεγάλη, ελλειψοειδής, με φλοιό κίτρινο, μέτριου πάχους. Η σάρκα είναι ανθεκτική με ελαφρά γεύση μοσχάτου. Συνήθως περιέχει 2-3 γίγαρτα.

Ιδιότητες

Αξιόλογη ποικιλία αμπέλου, μέσης εποχής ωρίμανσης, ζωηρή, παραγωγική. Μορφώνεται σε κύπελλο, γραμμικό και σε κρεββατίνα, ανάλογα με την περιοχή. Δέχεται μικρό κλάδεμα καρποφορίας και είναι ευαίσθητη στις προσβολές του ωιδίου ενώ παρουσιάζει ευαισθησία και στην επίδραση του θείου. Σε θερμές περιοχές και ελαφρά εδάφη επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα σταφυλιών με το χαρακτηριστικό άρωμα. Χαρακτηριστική ιδιότητα η ικανότητα διατήρησης των σταφυλιών για μικρό χρονικό διάστημα στα πρέμνα και ακόμη η αντοχή στους χειρισμούς συντήρησης με ψύξη και μεταφοράς.