Ποικιλία μηδικής AGN M75

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ποικιλία μηδικής AGN M75

Πρόκειται για ποικιλία μηδενικού ληθάργου με FD=7,5. Έχει πολύ υψηλό δυναμικό απόδοσης σε σανό, σε ένα ευρύ φάσμα ειδών εδάφους. Εξαιρετικά ανθεκτική σε όλες τις αφίδες και τα παράσιτα των νηματωδών που προσβάλουν την ποικιλία. Κορυφαία σταθερότητα φυτού και πολύ υψηλή παραγωγικότητα σε εδάφη μολυσμένα από νηματώδεις στελέχους και ριζών.

Διαθέτει ένα καλό πακέτο ανθεκτικότητας στις πολύ σοβαρές ασθένειες (συμπεριλαμβανομένης και της πολύ υψηλής αντοχής στη Φυτοφθόρα) που παρατείνει τη στατική ζωή του φυτού και προστατεύει τα κέρδη του παραγωγού. Η εξαιρετική ανοχή στις ασθένειες φυλλώματος εξασφαλίζει τη βελτίωση της κατακράτησης των φύλλων και υψηλότερα επίπεδα πρωτείνης. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο ποσοστό TDN και υψηλότερες τιμές σανού.

Η AGN M 75 είναι πολύ επιθυμητή για τις γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες κι έτσι με μεγαλύτερη κατανάλωση και άρα μεγαλύτερη παραγωγή σε γάλα, μειώνοντας το κόστος διατροφής αυξάνονται τα κέρδη. Ιδανικό για τον συστηματικό παραγωγό σανού, καθώς η AGN M 75 παράγει σταθερά φύλλα, καλής ποιότητας στέλεχος για σανό με υψηλό ποσοστό TDN και σκούρου πράσινου χρώματος.

Η αναβλαστηση μετά από κοπή είναι παρόμοια ποικιλιών με FD=8 ή 9. Ο σπόρος της ποικιλίας AGN M 75 παράγεται σε Ελλάδα και Ιταλία.