Ποικιλία πατάτας Lady rossetta

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:18, 15 Ιουνίου 2017 υπό τον X skiadas (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ποικιλία βιομηχανικής πατάτας. Η Lady Rossetta δημιουργήθηκε το 1977 και σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε δημοφιλής σαν η ιδανική ποικιλία για παραγωγή Chips με εξαιρετικές ιδιότητες για επεξεργασία. Σήμερα αποτελεί μια από τις πρώτες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις διεθνείς βιομηχανίες. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι: Υψηλό δυναμικό παραγωγής, κόνδυλοι στρογγυλού σχήματος, επιδερμίδα κόκκινου χρώματος και οφθαλμοί ρηχοί. Ποικιλία μέσης πρωιμότητας. Οι κόνδυλοι διατηρούνται 4-6 μήνες, περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία της τάξης του 23-26% περιεκτικότητα σε σάκχαρα χαμηλή, κάτω του 0,15%. Εξαιρετικό χρώμα κατά το τηγάνισμα, ενώ η απορρόφηση λαδιού είναι χαμηλή.