Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία πατάτας Mansour"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η Mansour [[Καλλιέργεια πατάτας|καλλιεργείται]] κυρίως στην Πελοπόννησο και στην Ξάνθη είναι μια [[Βοτανικά χαρακτηριστικά πατάτας|ποικιλία]] που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας πρώιμης ποικιλίας και τα χαρακτηριστικά μιας μεσοόψιμης. Οι κόνδυλοι είναι πολύ μεγάλοι, ωοειδείς, με κίτρινη σάρκα και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία.  Έχει μάλλον καλή αντοχή στην [[Εδαφικές συνθήκες πατάτας|ξηρασία]] και τις μηχανικές ζημιές. Καλή αντοχή στον ιό Yn και μάλλον καλή αντοχή στον [[Ασθένεια πατάτας Περονόσπορος|περονόσπορο]] των κονδύλων. Οι μεγάλοι κόνδυλοι με την καλή μαγειρική ποιότητα κάνουν την ποικιλία πολύ εμπορική.  
+
Η Mansour [[Καλλιέργεια πατάτας|καλλιεργείται]] κυρίως στην Πελοπόννησο και στην Ξάνθη είναι μια [[Ποικιλίες πατάτας|ποικιλία]] που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας πρώιμης ποικιλίας και τα χαρακτηριστικά μιας μεσοόψιμης. Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά πατάτας|κόνδυλοι]] είναι πολύ μεγάλοι, ωοειδείς, με κίτρινη σάρκα και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία.  Έχει μάλλον καλή αντοχή στην [[Εδαφικές συνθήκες πατάτας|ξηρασία]] και τις μηχανικές ζημιές. Καλή αντοχή στον ιό Yn και μάλλον καλή αντοχή στον [[Ασθένεια πατάτας Περονόσπορος|περονόσπορο]] των κονδύλων. Οι μεγάλοι κόνδυλοι με την καλή μαγειρική ποιότητα κάνουν την ποικιλία πολύ εμπορική.  
  
  

Τελευταία αναθεώρηση της 08:57, 15 Ιουνίου 2017

Η Mansour καλλιεργείται κυρίως στην Πελοπόννησο και στην Ξάνθη είναι μια ποικιλία που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας πρώιμης ποικιλίας και τα χαρακτηριστικά μιας μεσοόψιμης. Οι κόνδυλοι είναι πολύ μεγάλοι, ωοειδείς, με κίτρινη σάρκα και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία. Έχει μάλλον καλή αντοχή στην ξηρασία και τις μηχανικές ζημιές. Καλή αντοχή στον ιό Yn και μάλλον καλή αντοχή στον περονόσπορο των κονδύλων. Οι μεγάλοι κόνδυλοι με την καλή μαγειρική ποιότητα κάνουν την ποικιλία πολύ εμπορική.