Ποικιλία πατάτας Nobita

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:21, 9 Μαΐου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Είναι ποικιλία µεσοπρώϊµη µε γρήγορη κονδυλοποίηση. Οι κόνδυλοι είναι επιµήκεις, ωοειδείς, µε ρηχά µάτια, κιτρινωπή επιδερµίδα, ελαφρώς κίτρινη σάρκα, πολύ καλό µέγεθος και υψηλή παραγωγή. Το φύλλωµα έχει καλή ανάπτυξη και κάλυψη εδάφους. Προτιµάται από τον καταναλωτή λόγω της ποιότητας της (παραµένει σφικτή κατά το µαγείρεµα που την καθιστά κατάλληλη για τηγάνισµα). Η Nobita είναι µέτρια ανθεκτική στην ακτινοµύκωση, ευαίσθητη στη φουζαρίωση και στον περονόσπορο των φύλλων και των κονδύλων και γι’ αυτό πρέπει να γίνονται κανονικοί ψεκασµοί.