Ποικιλίες χουρμαδιάς

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:26, 26 Ιουνίου 2014 υπό τον X skiadas (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι ποικιλίες της χουρμαδιάς, ανάλογα με τον τύπο του καρπού, ταξινομούνται σε μαλακές, ημίξηρες και ξηρές, αν και η υφή της σάρκας είναι φυσιολογική για μια ποικιλία, όταν ωριμάσει καλά μπρορεί να τροποποιηθεί από τις περιβαλλοντικές συνθήκες της φυτείας. Στο Ιράκ καλλιεργείται ευρέως η ποικιλία Zahidi (ημίξηρη), αλλά εξαγώγιμες είναι η Sayer (μαλακή), Halawy (μαλα- κή) και Khadrawy (μαλακή). Στην Αίγυπτο καλλιεργούνται οι Saidy, Samani, Hayami και Zagloul. Στην Αλγερία οι Deglet Noor, Rhars και Mech Degla και στις Η.Π.Α. οι Deglet Noor, Medjool (κατάγεται από το Μαρόκο), Zahidi και Khadrowy.