Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πολλαπλασιασμός και υποκείμενα Κασιμίροα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο πολλαπλασιασμός της κασιμίροα γίνεται με σπόρο, που φυτρώνει σε χρονικό διάστημα 3-4 εβδομάδων, και εμβολιασμό των σποροφύτων με τις επιθυμητές [[Ποικιλίες Κασιμίροα|ποικιλίες]]. Ως μέθοδος εμβολιασμού χρησιμοποιείται ο ενοφθαλμισμός ή ο εγκεντρισμός (υπόφλοιος στεφανίτης). Οι σπόροι της κασιμίροα χάνουν γρήγορα τη βλαστική τους ικανότητα, γι' αυτό συνιστάται άμεση σπορά μετά την εξαγωγή τους από τον καρπό. Η διατήρησή τους σε κάποιο υγροσκοπικό υλικό στο ψυγείο για κάποιο μικρό διάστημα είναι δυνατή.<ref name="Κασιμίροα φυτό"/>
+
Ο πολλαπλασιασμός της [[Κασιμίροα]] γίνεται με σπόρο, που φυτρώνει σε χρονικό διάστημα 3-4 εβδομάδων και εμβολιασμό των σποροφύτων με τις επιθυμητές [[Ποικιλίες Κασιμίροα |ποικιλίες]]. Ως μέθοδος εμβολιασμού χρησιμοποιείται ο ενοφθαλμισμός ή ο εγωκεντρισμός (υπόφλοιος στεφανίτης). Οι σπόροι της κασιμίροα χάνουν γρήγορα τη βλαστική τους ικανότητα, γι' αυτό συνιστάται άμεση σπορά μετά την εξαγωγή τους από τον [[Φυτικό προϊόν |καρπό]]. Η διατήρησή τους σε κάποιο υγροσκοπικό υλικό στο ψυγείο για κάποιο μικρό διάστημα είναι δυνατή.<ref name="Κασιμίροα φυτό"/>
  
 
==Βιβλιογραφία==
 
==Βιβλιογραφία==
 +
 
<references>
 
<references>
 +
 
<ref name="Κασιμίροα φυτό"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001</ref>
 
<ref name="Κασιμίροα φυτό"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001</ref>
 +
 
<references>
 
<references>
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 12:51, 27 Ιουνίου 2016

Ο πολλαπλασιασμός της Κασιμίροα γίνεται με σπόρο, που φυτρώνει σε χρονικό διάστημα 3-4 εβδομάδων και εμβολιασμό των σποροφύτων με τις επιθυμητές ποικιλίες. Ως μέθοδος εμβολιασμού χρησιμοποιείται ο ενοφθαλμισμός ή ο εγωκεντρισμός (υπόφλοιος στεφανίτης). Οι σπόροι της κασιμίροα χάνουν γρήγορα τη βλαστική τους ικανότητα, γι' αυτό συνιστάται άμεση σπορά μετά την εξαγωγή τους από τον καρπό. Η διατήρησή τους σε κάποιο υγροσκοπικό υλικό στο ψυγείο για κάποιο μικρό διάστημα είναι δυνατή.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001