Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Προϊόν βιομηχανικής ντομάτας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(6 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
[[Image:Φυσικός χυμός ντομάτας.jpeg|thumb|200px|Φυσικός χυμός ντομάτας]]
 
[[Image:Φυσικός χυμός ντομάτας.jpeg|thumb|200px|Φυσικός χυμός ντομάτας]]
 +
[[Image:Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας.jpeg|thumb|200px|Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας]]
 +
[[Image:Τοματοπολτός.png|thumb|200px|Τοματοπολτός]]
 +
[[Image:Κέτσαπ.jpeg|thumb|200px|Κέτσαπ]]
 +
[[Image:Σκόνη ντομάτας.png|thumb|200px|Σκόνη ντομάτας]]
 +
[[Image:Λιαστές ντομάτες.png|thumb|200px|Λιαστές ντομάτες]]
 
{{{top_heading|==}}}Στάδια επεξεργασίας{{{top_heading|==}}}
 
{{{top_heading|==}}}Στάδια επεξεργασίας{{{top_heading|==}}}
 
Τα στάδια επεξεργασίας της βιομηχανικής ντομάτας είναι η μεταφορά, η παραλαβή, ο ποιοτικός έλεγχος, η τροφοδοσία, το πλύσιμο, η διαλογή, η πολτοποίηση, η προθέρμανση, η διήθηση, η συμπύκνωση, η παστερίωση, το γέμισμα των κουτιών, το σφράγισμα, η αναστροφή, η παραμονή σε υψηλή θερμοκρασία και η ψύξη. Αναλυτικά όλα τα στάδια επεξεργασίας της βιομηχανικής ντομάτας, αναγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Τα στάδια επεξεργασίας της βιομηχανικής ντομάτας είναι η μεταφορά, η παραλαβή, ο ποιοτικός έλεγχος, η τροφοδοσία, το πλύσιμο, η διαλογή, η πολτοποίηση, η προθέρμανση, η διήθηση, η συμπύκνωση, η παστερίωση, το γέμισμα των κουτιών, το σφράγισμα, η αναστροφή, η παραμονή σε υψηλή θερμοκρασία και η ψύξη. Αναλυτικά όλα τα στάδια επεξεργασίας της βιομηχανικής ντομάτας, αναγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο:
Γραμμή 24: Γραμμή 29:
 
<references>
 
<references>
 
<ref name="Στάδια επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας1"> Η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στo νομό Θεσσαλονίκης, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Σωτηρακόγλου Αθανάσιου, Ηράκλειο 2006.</ref>
 
<ref name="Στάδια επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας1"> Η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στo νομό Θεσσαλονίκης, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Σωτηρακόγλου Αθανάσιου, Ηράκλειο 2006.</ref>
<ref name="Στάδια επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας2"> Η συμβολαιακή γεωργία της βιομηχανικής τομάτας στην Ελλάδα και η μεταποίησή της:κόστος και οικονομικά αποτελέσματα στην περίπτωση του νομού Καρδίτσας, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Παπαλοπούλου Αντιγόνης, Αθήνα 2005.
+
<ref name="Στάδια επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας2"> Η συμβολαιακή γεωργία της βιομηχανικής τομάτας στην Ελλάδα και η μεταποίησή της:κόστος και οικονομικά αποτελέσματα στην περίπτωση του νομού Καρδίτσας, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Παπαλοπούλου Αντιγόνης, Αθήνα 2005.</ref>
 
<ref name="Χρήση βιομηχανικής ντομάτας"> Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση της βιομηχανικής τομάτας στον νομό Ηλείας, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Γιαρμενίτη Χρήστου, Θεσσαλονίκη 2012.</ref>
 
<ref name="Χρήση βιομηχανικής ντομάτας"> Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση της βιομηχανικής τομάτας στον νομό Ηλείας, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Γιαρμενίτη Χρήστου, Θεσσαλονίκη 2012.</ref>
 
</references>
 
</references>

Τελευταία αναθεώρηση της 14:22, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Φυσικός χυμός ντομάτας
Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
Τοματοπολτός
Κέτσαπ
Σκόνη ντομάτας
Λιαστές ντομάτες

Στάδια επεξεργασίας

Τα στάδια επεξεργασίας της βιομηχανικής ντομάτας είναι η μεταφορά, η παραλαβή, ο ποιοτικός έλεγχος, η τροφοδοσία, το πλύσιμο, η διαλογή, η πολτοποίηση, η προθέρμανση, η διήθηση, η συμπύκνωση, η παστερίωση, το γέμισμα των κουτιών, το σφράγισμα, η αναστροφή, η παραμονή σε υψηλή θερμοκρασία και η ψύξη. Αναλυτικά όλα τα στάδια επεξεργασίας της βιομηχανικής ντομάτας, αναγράφονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

Στάδια επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας[1],[2]

Χρήση

Ο καρπός της τομάτας εμφανίζει σχετική ευκολία στη σύνθλιψη και τη συμπύκνωση με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί πολλές διεργασίες επεξεργασίας της, παρέχοντας στην κατανάλωση πληθώρα προϊόντων τομάτας. Οι ολόκληρες τομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν νωπές ή αποφλοιωμένες σε κονσέρβες, αφού υποστούν θερμική επεξεργασία. Με σύνθλιψη δίνουν χυμό, ο οποίος μπορεί να καταψυχθεί, να κονσερβοποιηθεί ή να επεξεργαστεί περαιτέρω δίνοντας συμπυκνωμένο πολτό, πάστα ή ακόμα και σκόνη τομάτας. Η τομάτα καταναλώνεται κυρίως με τη μορφή διάφορων προϊόντων επεξεργασίας της, όπως ο χυμός, η πάστα, η σάλτσα πίτσας και ζυμαρικών ή διάφορα προϊόντα κύβων τομάτας. Τα περισσότερα από τα προϊόντα αυτά παράγονται με συμπύκνωση διάφορων βαθμών και αποθηκεύονται στη συμπυκνωμένη τους μορφή μέχρι την κατανάλωση τους, οπότε και αραιώνονται έτσι ώστε να προκύψει το τελικό προϊόν με την επιθυμητή σύσταση. Τα σημαντικότερα προϊόντα τομάτας είναι ο φυσικός χυμός τομάτας, ο συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, ο τοματοπολτός, οι αποφλοιωμένες τομάτες ολόκληρες ή σε μορφή τεμαχίων ή φετών, κονσερβοποιημένες, κέτσαπ και αφυδατωμένη τομάτα. Κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Χρήση βιομηχανικής ντομάτας[3]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. Η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στo νομό Θεσσαλονίκης, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Σωτηρακόγλου Αθανάσιου, Ηράκλειο 2006.
  2. Η συμβολαιακή γεωργία της βιομηχανικής τομάτας στην Ελλάδα και η μεταποίησή της:κόστος και οικονομικά αποτελέσματα στην περίπτωση του νομού Καρδίτσας, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Παπαλοπούλου Αντιγόνης, Αθήνα 2005.
  3. Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση της βιομηχανικής τομάτας στον νομό Ηλείας, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Γιαρμενίτη Χρήστου, Θεσσαλονίκη 2012.