Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πρωτόγαλα χοιρομητέρας, Σύσταση-Διαθεσιμότητα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η σύσταση του πρωτογάλακτος είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή του γάλακτος των [[χοίροι |χοιρομητέρων]]. Το ποσοστό των πρωτεϊνών είναι μεγαλύτερο στο πρωτόγαλα από ό,τι στο γάλα (17% έναντι 6%) κυρίως λόγω των ανοσογλοβουλινών, γεγονός που διαμορφώνει και τα συνολικά στερεά του πρωτογάλακτος σε υψηλότερα επίπεδα (30% έναντι 20%).
+
Η σύσταση του πρωτογάλακτος <ref name="Πρωτόγαλα"/> είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή του γάλακτος των [[χοίροι |χοιρομητέρων]]. Το ποσοστό των πρωτεϊνών είναι μεγαλύτερο στο πρωτόγαλα από ό,τι στο γάλα (17% έναντι 6%) κυρίως λόγω των ανοσογλοβουλινών, γεγονός που διαμορφώνει και τα συνολικά στερεά του πρωτογάλακτος σε υψηλότερα επίπεδα (30% έναντι 20%).
 
+
<ref name="Πρωτόγαλα"/>
+
  
 
==Βιβλιογραφία==
 
==Βιβλιογραφία==

Αναθεώρηση της 09:43, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η σύσταση του πρωτογάλακτος [1] είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή του γάλακτος των χοιρομητέρων. Το ποσοστό των πρωτεϊνών είναι μεγαλύτερο στο πρωτόγαλα από ό,τι στο γάλα (17% έναντι 6%) κυρίως λόγω των ανοσογλοβουλινών, γεγονός που διαμορφώνει και τα συνολικά στερεά του πρωτογάλακτος σε υψηλότερα επίπεδα (30% έναντι 20%).

Βιβλιογραφία

  1. "Χοιροτροφία I. Η εκτροφή του παχυνόμενου χοιριδίου", Στέλιος Δεληγεώργης, Επίκουρος Καθηγητής Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας, Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών