Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ρεβίθι"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 8: Γραμμή 8:
 
Ο χρόνος συντήρησης των [[Όσπρια |οσπρίων]] είναι ένας χρόνος, διότι μετά βράζουν δύσκολα. Φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Δεν πρέπει να τοποθετούνται σε κλειστά δοχεία ή nylon σακούλες, διότι πρέπει να αερίζονται. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σε πάνινα σακουλάκια.
 
Ο χρόνος συντήρησης των [[Όσπρια |οσπρίων]] είναι ένας χρόνος, διότι μετά βράζουν δύσκολα. Φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Δεν πρέπει να τοποθετούνται σε κλειστά δοχεία ή nylon σακούλες, διότι πρέπει να αερίζονται. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σε πάνινα σακουλάκια.
  
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"/>
+
<ref name="Ρεβύθι"/>
  
<ref name="Θρεπτική αξία βρώμης"/>
+
<ref name="Ρεβύθι II"/>
  
 
==Σχετικές σελίδες==
 
==Σχετικές σελίδες==
Γραμμή 19: Γραμμή 19:
 
<references>
 
<references>
  
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"> "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.</ref>
+
<ref name="Ρεβύθι"> [{{#show: Ιστοσελίδα Καστοριά.gr/Ρεβύθια για μεγάλες αποδόσεις| ?has link}} Ρεβύθι]
  
<ref name="Θρεπτική αξία βρώμης"> [{{#show: Ιστοσελίδα mama365/Βρώμη: Μια φυσική τροφή με πλούσια διατροφική αξία| ?has link}} Βρώμη: Μια φυσική τροφή με πλούσια διατροφική αξία]
+
<ref name="Ρεβύθι II"> [{{#show: Ιστοσελίδα Καλλιεργώ.gr/Ρεβύθι| ?has link}} Ρεβύθι]
  
 
</ref>
 
</ref>

Αναθεώρηση της 08:32, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεβύθι
Ρεβύθι
Ρεβύθι
Ρεβύθι

Τα ρεβύθια δεν τινάζουν σπόρους στο χωράφι και γι’ αυτό αφήνονται τα φυτά να ξεραθούν εντελώς μέχρι να ρίξουν τα φύλλωμά τους. Ο θερισμός και ο αλωνισμός των φυτών στα ρεβύθια γίνεται ταυτόχρονα. Χρησιμοποιούνται οι κοινές θεριζοαλωνιστικές μηχανές σιταριού με κατάλληλη ρύθμιση των κοσκίνων και του αέρα καθώς και των στροφών του τυμπάνου της μηχανής (αριθμός στροφών 400-450). Η συγκομιδή των ρεβυθιών τελείται όταν είναι πρασινωπά ακόμη. Ακολουθεί το δέσιμο σε δεμάτια και η τοποθέτησή τους σε σκιά. Εκεί, ξηραίνονται με τον αέρα και η διαδικασία αυτή τα βοηθάει να είναι καλόβραστα.

Ο χρόνος συντήρησης των οσπρίων είναι ένας χρόνος, διότι μετά βράζουν δύσκολα. Φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Δεν πρέπει να τοποθετούνται σε κλειστά δοχεία ή nylon σακούλες, διότι πρέπει να αερίζονται. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σε πάνινα σακουλάκια.

[1]

[2]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. Ρεβύθι