Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ρύζι προϊόν"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 5: Γραμμή 5:
 
{| class="wikitable" style="text-align: center;"
 
{| class="wikitable" style="text-align: center;"
 
|-
 
|-
! scope="col" colspan="2" |<font size="+1">Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά%</font>
+
! scope="col" colspan="6" |<font size="+1">Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά%</font>
 
|-
 
|-
 
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1"></font>
 
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1"></font>
Γραμμή 14: Γραμμή 14:
 
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font>
 
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font>
 
|-
 
|-
|Σ+5<sup>*</sup>
+
|Αναποφλοίωτος
|0,89
+
|1.9
|0,89
+
|9.0
 +
|74.2
 +
|5.2
 +
|9.7
 
|-
 
|-
|Σ+5<sup>*</sup>
+
|Αποφλοιωμένος
|0,89
+
|1.8
|0,89
+
|9.4
 +
|86.8
 +
|1.1
 +
|0.9
 
|-
 
|-
|Σ+5<sup>*</sup>
+
|Αποπιτυρωμένος
|0,89
+
|0.3
|0,89
+
|8.6
|-
+
|90.3
|Σ+5<sup>*</sup>
+
|0.5
|0,89
+
|0.2
|0,89
+
|-
+
|Σ+5<sup>*</sup>
+
|0,89
+
|0,89
+
|-
+
|Σ+5<sup>*</sup>
+
|0,89
+
|0,89
+
 
|-
 
|-
 
|}
 
|}

Αναθεώρηση της 06:31, 17 Ιουλίου 2013

Το ρύζι καλλιεργείται αποκλειστικά για παραγωγή καρπού για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας του ρυζιού και τα υπολείμματα της καλλιέργειας χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές και άλλες χρήσεις.

Η χημική σύσταση του καρπού του ρυζιού φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα.

Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά%
Λίπη Πρωτεΐνες Υδατ/κες Τέφρα Ιν. Ουσίες
Αναποφλοίωτος 1.9 9.0 74.2 5.2 9.7
Αποφλοιωμένος 1.8 9.4 86.8 1.1 0.9
Αποπιτυρωμένος 0.3 8.6 90.3 0.5 0.2