Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ρύζι προϊόν"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 14: Γραμμή 14:
 
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font>
 
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font>
 
|-
 
|-
|Αναποφλοίωτος  
+
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Αναποφλοίωτος</font>
 
|1.9
 
|1.9
 
|9.0
 
|9.0
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
 
|9.7
 
|9.7
 
|-
 
|-
|Αποφλοιωμένος  
+
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Αποφλοιωμένος</font>
 
|1.8
 
|1.8
 
|9.4
 
|9.4
Γραμμή 28: Γραμμή 28:
 
|0.9
 
|0.9
 
|-
 
|-
|Αποπιτυρωμένος  
+
|! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Αποπιτυρωμένος</font> 
 
|0.3
 
|0.3
 
|8.6
 
|8.6

Αναθεώρηση της 06:33, 17 Ιουλίου 2013

Το ρύζι καλλιεργείται αποκλειστικά για παραγωγή καρπού για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας του ρυζιού και τα υπολείμματα της καλλιέργειας χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές και άλλες χρήσεις.

Η χημική σύσταση του καρπού του ρυζιού φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα.

Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά%
Λίπη Πρωτεΐνες Υδατ/κες Τέφρα Ιν. Ουσίες
Αναποφλοίωτος 1.9 9.0 74.2 5.2 9.7
Αποφλοιωμένος 1.8 9.4 86.8 1.1 0.9
Αποπιτυρωμένος 0.3 8.6 90.3 0.5 0.2