Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σίκαλη προϊόν"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
 
|-
 
|-
 
|10.0-10.5
 
|10.0-10.5
|12.2
+
|12.2-12.4
|4.3
+
|1.3-1.8
|57.8
+
|72.0
|12.1
+
|2.2-2.3
|3.5
+
|1.9-2.0
|-
+
|8.7
+
|16.0
+
|5.6
+
|66.7
+
|1.2
+
|1.9
+
 
|-
 
|-
 
|}
 
|}

Αναθεώρηση της 08:03, 26 Αυγούστου 2013

Σίκαλη προϊόν

Η σίκαλη καλλιεργείται για παραγωγή καρπού και βιομάζας.

Ο καρπός της σίκαλης προορίζεται κυρίως για ναθρώπινη κατανάλωση, αλλά χρησιμοποιείται και ως κτηνοτροφή. Η χημική του σύσταση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Χημική σύσταση του καρπού της σίκαλης % ξηρού βάρους.
Υγρασία Πρωτεΐνες Λίπη Ολικοί υδατάνθρακες Ιν. ουσίες Τέφρα
10.0-10.5 12.2-12.4 1.3-1.8 72.0 2.2-2.3 1.9-2.0

[1]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.