http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B4%CE%AE_%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD&feed=atom&action=history
Συγκομιδή κρεμμυδιών - Ιστορικό εκδόσεων
2024-03-28T12:56:35Z
Ιστορικό αναθεωρήσεων για αυτή τη σελίδα στο wiki
MediaWiki 1.22.6
http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B4%CE%AE_%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD&diff=42620&oldid=prev
P chasapis στις 11:09, 7 Ιουλίου 2015
2015-07-07T11:09:22Z
<p></p>
<table class='diff diff-contentalign-left'>
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<tr style='vertical-align: top;'>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">←Παλαιότερη αναθεώρηση</td>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">Αναθεώρηση της 11:09, 7 Ιουλίου 2015</td>
</tr><tr><td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 4:</td>
<td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 4:</td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Όταν τα φύλλα ξεραθούν, γίνεται κοπή του ξερού υπέργειου µέρους σεαπόσταση 2-3cm από τον [[Παράγοντες βολβοποίησης κρεμμυδιού|βολβό]], για να εµποδιστεί η είσοδος παθογόνων στο βολβό. Η κοπή γίνεται µε το χέρι, µε ψαλίδι, µαχαίρι αλλά και µε ειδική µηχανή.</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Όταν τα φύλλα ξεραθούν, γίνεται κοπή του ξερού υπέργειου µέρους σεαπόσταση 2-3cm από τον [[Παράγοντες βολβοποίησης κρεμμυδιού|βολβό]], για να εµποδιστεί η είσοδος παθογόνων στο βολβό. Η κοπή γίνεται µε το χέρι, µε ψαλίδι, µαχαίρι αλλά και µε ειδική µηχανή.</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Ακολουθεί διαχωρισµός σε µεγέθη, µε το χέρι ή µε την µηχανή που κόβει και το υπέργειο µέρος και οι βολβοί τοποθετούνται σε δικτυωτούς σάκους, κιβώτια (ή γίνονται πλεξάνες).  </div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Ακολουθεί διαχωρισµός σε µεγέθη, µε το χέρι ή µε την µηχανή που κόβει και το υπέργειο µέρος και οι βολβοί τοποθετούνται σε δικτυωτούς σάκους, κιβώτια (ή γίνονται πλεξάνες).  </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Αν οι βολβοί αποθηκευτούν για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα, µετά την κοπή του υπέργειου µέρους, παραµένουν σε σωρούς στο χωράφι µε τα φύλλα πάνω από τους βολβούς για να αποφευχθεί το ηλιόκαµα ή µεταφέρονται σε σκιερό µέρος για να στεγνώσουν καλύτερα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε σάκους και µεταφέρονται στην αποθήκη σε σωρούς ή χύµα.  </div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Αν οι βολβοί αποθηκευτούν για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα, µετά την κοπή του υπέργειου µέρους, παραµένουν σε σωρούς στο χωράφι µε τα φύλλα πάνω από τους βολβούς για να αποφευχθεί το ηλιόκαµα ή µεταφέρονται σε σκιερό µέρος για να στεγνώσουν καλύτερα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε σάκους και µεταφέρονται στην αποθήκη σε σωρούς ή χύµα.<ins class="diffchange diffchange-inline"><ref name="Καλλιέργεια κρεμμυδιού στην Κρήτη"/> </ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div> </div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline">==Βιβλιογραφία==</ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline"><references></ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline"><ref name="Καλλιέργεια κρεμμυδιού στην Κρήτη"> Καλλιέργεια κρεμμυδιού στην Κρήτη, πτυχιακή μελέτη, του φοιτητή Τζωρακολευθεράκη Ιωάννη, Ηράκλειο 2005. </ref> </ins></div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins class="diffchange diffchange-inline"></references></ins></div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κρεμμυδιού| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια κρεμμυδιού| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td></tr>
<tr><td colspan="2"> </td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div><ins style="font-weight: bold; text-decoration: none;">[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]</ins></div></td></tr>
</table>
P chasapis
http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B4%CE%AE_%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD&diff=18345&oldid=prev
P chasapis στις 11:44, 12 Αυγούστου 2013
2013-08-12T11:44:58Z
<p></p>
<table class='diff diff-contentalign-left'>
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<col class='diff-marker' />
<col class='diff-content' />
<tr style='vertical-align: top;'>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">←Παλαιότερη αναθεώρηση</td>
<td colspan='2' style="background-color: white; color:black; text-align: center;">Αναθεώρηση της 11:44, 12 Αυγούστου 2013</td>
</tr><tr><td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 6:</td>
<td colspan="2" class="diff-lineno">Γραμμή 6:</td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Αν οι βολβοί αποθηκευτούν για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα, µετά την κοπή του υπέργειου µέρους, παραµένουν σε σωρούς στο χωράφι µε τα φύλλα πάνω από τους βολβούς για να αποφευχθεί το ηλιόκαµα ή µεταφέρονται σε σκιερό µέρος για να στεγνώσουν καλύτερα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε σάκους και µεταφέρονται στην αποθήκη σε σωρούς ή χύµα.  </div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>#Αν οι βολβοί αποθηκευτούν για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα, µετά την κοπή του υπέργειου µέρους, παραµένουν σε σωρούς στο χωράφι µε τα φύλλα πάνω από τους βολβούς για να αποφευχθεί το ηλιόκαµα ή µεταφέρονται σε σκιερό µέρος για να στεγνώσουν καλύτερα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε σάκους και µεταφέρονται στην αποθήκη σε σωρούς ή χύµα.  </div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'>−</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #ffe49c; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με::<del class="diffchange diffchange-inline">Κηπευτική καλλιέργεια</del>| ]]</div></td><td class='diff-marker'>+</td><td style="color:black; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #a3d3ff; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[σχετίζεται με::<ins class="diffchange diffchange-inline">Καλλιέργεια κρεμμυδιού</ins>| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]</div></td></tr>
<tr><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td><td class='diff-marker'> </td><td style="background-color: #f9f9f9; color: #333333; font-size: 88%; border-style: solid; border-width: 1px 1px 1px 4px; border-radius: 0.33em; border-color: #e6e6e6; vertical-align: top; white-space: pre-wrap;"><div>[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div></td></tr>
</table>
P chasapis
http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php?title=%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B4%CE%AE_%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%85%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD&diff=5949&oldid=prev
P chasapis στις 07:51, 9 Απριλίου 2013
2013-04-09T07:51:12Z
<p></p>
<p><b>Νέα σελίδα</b></p><div>Η µέθοδος συγκοµιδής που εφαρµόζεται στην Ελλάδα είναι η συνήθως χειρωνακτική. Η διαδικασία που εφαρµόζεται είναι: <br />
#Τα [[Άρδευση κρεμμυδιού|ποτίσµατα]] σταµατούν όταν το υπέργειο µέρος του 0-25% των φυτών πέσει κάτω. <br />
#Αφού στεγνώσει το χωράφι και προχωρήσει η ξήρανση του φυλλώµατος, τα φυτά εκριζώνονται µε το χέρι και τοποθετούνται σε µικρούς σωρούς στο χωράφι για 3-10 ηµέρες, για να ξεραθούν καλύτερα. Όταν ο ήλιος είναι δυνατός, τα [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κρεμμυδιού|φύλλα]] τοποθετούνται από πάνω ώστε να αποφύγουµε τοηλιόκαµα των βολβών. <br />
#Όταν τα φύλλα ξεραθούν, γίνεται κοπή του ξερού υπέργειου µέρους σεαπόσταση 2-3cm από τον [[Παράγοντες βολβοποίησης κρεμμυδιού|βολβό]], για να εµποδιστεί η είσοδος παθογόνων στο βολβό. Η κοπή γίνεται µε το χέρι, µε ψαλίδι, µαχαίρι αλλά και µε ειδική µηχανή.<br />
#Ακολουθεί διαχωρισµός σε µεγέθη, µε το χέρι ή µε την µηχανή που κόβει και το υπέργειο µέρος και οι βολβοί τοποθετούνται σε δικτυωτούς σάκους, κιβώτια (ή γίνονται πλεξάνες). <br />
#Αν οι βολβοί αποθηκευτούν για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα, µετά την κοπή του υπέργειου µέρους, παραµένουν σε σωρούς στο χωράφι µε τα φύλλα πάνω από τους βολβούς για να αποφευχθεί το ηλιόκαµα ή µεταφέρονται σε σκιερό µέρος για να στεγνώσουν καλύτερα. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε σάκους και µεταφέρονται στην αποθήκη σε σωρούς ή χύµα. <br />
<br />
[[σχετίζεται με::Κηπευτική καλλιέργεια| ]]<br />
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]<br />
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]</div>
P chasapis