Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή μαράθου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά με το χέρι, όπου κόβονται τα φυτά που έχουν απο...')
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά με το χέρι, όπου κόβονται τα [[Μάραθος φυτό|φυτά]] που έχουν αποκτήσει ύψος 40cm. Μπορεί ακόμα να γίνει μόνο κοπή [[Μορφολογικά χαρακτηριστικά μαράθου|φύλλων]], χωρίς να συγκομίζεται ολόκληρο το φυτό. Τα φύλλα πρέπει να μαζεύονται τις πρωϊνές ώρες και να μην πλένεται για να διατηρούν το έντονο άρωμά τους. Για το φινόκιο η συγκομιδή γίνεται μόλις ο ψευδοβολβός αποκτήσει το χαρακτηριστικό μέγεθος της ποικιλίας. Εάν πάλι μας ενδιαφέρουν οι σπόροι, αφήνουμε το φυτό να ανθίσει, κόβουμε τις ταξιανθίες τους καλοκαιρινούς μήνες και αφού αποξηραθούν τις τινάζουμε μέσα σε χαρτοσακούλα.  Η απόδοση της καλλιέργειας μαράθου για το φύλλωμά του είναι 1,5-2 τόνοι/στρέμμα, ενώ για το φινόκιο 3-4 τόνοι/στρέμμα.  
+
Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά με το χέρι, όπου κόβονται τα [[Μάραθος φυτό|φυτά]] που έχουν αποκτήσει ύψος 40cm. Μπορεί ακόμα να γίνει μόνο κοπή [[Μορφολογικά χαρακτηριστικά μαράθου|φύλλων]], χωρίς να συγκομίζεται ολόκληρο το φυτό. Τα φύλλα πρέπει να μαζεύονται τις πρωϊνές ώρες και να μην πλένεται για να διατηρούν το έντονο άρωμά τους. Για το φινόκιο η συγκομιδή γίνεται μόλις ο ψευδοβολβός αποκτήσει το χαρακτηριστικό μέγεθος της ποικιλίας. Εάν πάλι μας ενδιαφέρουν οι σπόροι, αφήνουμε το φυτό να ανθίσει, κόβουμε τις ταξιανθίες τους καλοκαιρινούς μήνες και αφού αποξηραθούν τις τινάζουμε μέσα σε χαρτοσακούλα.  Η απόδοση της καλλιέργειας μαράθου για το φύλλωμά του είναι 1,5-2 τόνοι/στρέμμα, ενώ για το φινόκιο 3-4 τόνοι/στρέμμα.<ref name="Μάραθος"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Μάραθος"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών- Μάραθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών (γενικά)| ]]
+
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια μαράθου| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:35, 21 Ιουλίου 2015

Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά με το χέρι, όπου κόβονται τα φυτά που έχουν αποκτήσει ύψος 40cm. Μπορεί ακόμα να γίνει μόνο κοπή φύλλων, χωρίς να συγκομίζεται ολόκληρο το φυτό. Τα φύλλα πρέπει να μαζεύονται τις πρωϊνές ώρες και να μην πλένεται για να διατηρούν το έντονο άρωμά τους. Για το φινόκιο η συγκομιδή γίνεται μόλις ο ψευδοβολβός αποκτήσει το χαρακτηριστικό μέγεθος της ποικιλίας. Εάν πάλι μας ενδιαφέρουν οι σπόροι, αφήνουμε το φυτό να ανθίσει, κόβουμε τις ταξιανθίες τους καλοκαιρινούς μήνες και αφού αποξηραθούν τις τινάζουμε μέσα σε χαρτοσακούλα. Η απόδοση της καλλιέργειας μαράθου για το φύλλωμά του είναι 1,5-2 τόνοι/στρέμμα, ενώ για το φινόκιο 3-4 τόνοι/στρέμμα.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών- Μάραθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.