Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή πράσου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η συγκομιδή πραγματοποιείται μόλις τα [[Πράσο φυτό|φυτά]] αποκτήσουν κατάλληλα χαρακτηριστικά που προσδίδουν καλή ποιότητα στο συγκομισμένο [[Πράσο προϊόν|προϊόν]]. Χρονικά μεσολαβούν 3-4 μήνες από τη [[Μεταφύτευση πράσου|μεταφύτευση]] έως τη συγκομιδή και πραγματοποιείται από τον Σεπτέμβριο έως τέλος Δεκέμβρη με τη μέγιστη παραγωγή τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο. Ο κάθε καλλιεργητής συγκομίζει σταδιακά εκριζώνοντας μικρές ποσότητες μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια. Στο εξωτερικό, για την συγκομιδή χρησιμοποιούνται και μηχανές. Οι μεγαλύτερες ποσότητες διακινούνται τις ημέρες που προηγούνται των εορτών των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, η έναρξη της συγκομιδής παρατηρείται από τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο με μικρές ποσότητες (4%), τον Οκτώβριο (10%), τον Νοέμβριο (19%), τον Δεκέμβριο (30%), τον Γενάρη (18%), τον Φλεβάρη (12%), τον Μάρτιο (5%) και Απρίλιο - Μάϊο το υπόλοιπο 2% της ετήσιας παραγωγής.  
+
Η συγκομιδή πραγματοποιείται μόλις τα [[Πράσο φυτό|φυτά]] αποκτήσουν κατάλληλα χαρακτηριστικά που προσδίδουν καλή ποιότητα στο συγκομισμένο [[Πράσο προϊόν|προϊόν]]. Χρονικά μεσολαβούν 3-4 μήνες από τη [[Μεταφύτευση πράσου|μεταφύτευση]] έως τη συγκομιδή και πραγματοποιείται από τον Σεπτέμβριο έως τέλος Δεκέμβρη με τη μέγιστη παραγωγή τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο. Ο κάθε καλλιεργητής συγκομίζει σταδιακά εκριζώνοντας μικρές ποσότητες μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια. Στο εξωτερικό, για την συγκομιδή χρησιμοποιούνται και μηχανές. Οι μεγαλύτερες ποσότητες διακινούνται τις ημέρες που προηγούνται των εορτών των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, η έναρξη της συγκομιδής παρατηρείται από τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο με μικρές ποσότητες (4%), τον Οκτώβριο (10%), τον Νοέμβριο (19%), τον Δεκέμβριο (30%), τον Γενάρη (18%), τον Φλεβάρη (12%), τον Μάρτιο (5%) και Απρίλιο - Μάϊο το υπόλοιπο 2% της ετήσιας παραγωγής.<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"/>
  
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"> Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια πράσου| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια πράσου| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 12:15, 7 Ιουλίου 2015

Η συγκομιδή πραγματοποιείται μόλις τα φυτά αποκτήσουν κατάλληλα χαρακτηριστικά που προσδίδουν καλή ποιότητα στο συγκομισμένο προϊόν. Χρονικά μεσολαβούν 3-4 μήνες από τη μεταφύτευση έως τη συγκομιδή και πραγματοποιείται από τον Σεπτέμβριο έως τέλος Δεκέμβρη με τη μέγιστη παραγωγή τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο. Ο κάθε καλλιεργητής συγκομίζει σταδιακά εκριζώνοντας μικρές ποσότητες μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια. Στο εξωτερικό, για την συγκομιδή χρησιμοποιούνται και μηχανές. Οι μεγαλύτερες ποσότητες διακινούνται τις ημέρες που προηγούνται των εορτών των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, η έναρξη της συγκομιδής παρατηρείται από τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο με μικρές ποσότητες (4%), τον Οκτώβριο (10%), τον Νοέμβριο (19%), τον Δεκέμβριο (30%), τον Γενάρη (18%), τον Φλεβάρη (12%), τον Μάρτιο (5%) και Απρίλιο - Μάϊο το υπόλοιπο 2% της ετήσιας παραγωγής.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.