Συγκομιδή ραπανακιού

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τα ραπανάκια συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εάν παραμείνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο έδαφος τότε υποβαθμίζονται ποιοτικά και η υφή τους γίνεται σπογγώδης. Η συγκομιδή ξεκινάει 2 μήνες μετά τη σπορά. Τα φυτά εκριζώνονται, στη συνέχεια πλένονται και οδηγούνται στην αγορά σε δεσμίδες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.