Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή ροδιών"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα [[Ρόδι|ρόδια]] συγκομίζονται με ειδικά ψαλίδια κόβοντας τον ποδίσκο από τη βάση έτσι ώστε οι καρποί να μην τραυματίζονται μεταξύ τους. Στην Καλιφόρνια, οι καρποί της [[Αμερικάνικη ποικιλία ροδιάς Wonderful|Wonderful]] συγκομίζονται με βάση την αλλαγή του χρώματος του φλοιού και όταν τα διαλυτά στερεά συστατικά είναι 17% και η ολική οξύτητα <1,85%. Στο Ισραήλ, η συγκομιδή της Wonderful γίνεται όταν οι καρποί έχουν αποκτήσει 15% διαλυτά στερεά συστατικά. Στην Ελλάδα η συγκομιδή στηρίζεται σε εμπειρικά κριτήρια και πραγματοποιείται Οκτώβριο – Νοέμβριο, ανάλογα με την περιοχή και τη χρονιά. Η συγκομιδή συνιστάται να γίνεται όταν τα διαλυτά στερεά συστατικά φτάσουν το 16% και η οξύτητα κυμαίνεται περί το 2%.
+
Τα [[Ρόδι|ρόδια]] συγκομίζονται με ειδικά ψαλίδια κόβοντας τον ποδίσκο από τη βάση έτσι ώστε οι καρποί να μην τραυματίζονται μεταξύ τους. Στην Καλιφόρνια, οι καρποί της [[Αμερικάνικη ποικιλία ροδιάς Wonderful|Wonderful]] συγκομίζονται με βάση την αλλαγή του χρώματος του φλοιού και όταν τα διαλυτά στερεά συστατικά είναι 17% και η ολική οξύτητα <1,85%. Στο Ισραήλ, η συγκομιδή της Wonderful γίνεται όταν οι καρποί έχουν αποκτήσει 15% διαλυτά στερεά συστατικά. Στην Ελλάδα η συγκομιδή στηρίζεται σε εμπειρικά κριτήρια και πραγματοποιείται Οκτώβριο – Νοέμβριο, ανάλογα με την περιοχή και τη χρονιά. Η συγκομιδή συνιστάται να γίνεται όταν τα διαλυτά στερεά συστατικά φτάσουν το 16% και η οξύτητα κυμαίνεται περί το 2%.<ref name="Εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς"/>
  
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς"> [{{#show:Ιστοσελίδα ΕΘΙΑΓΕ/Εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς| ?has link}} Εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς], από την ομάδα Δρ Παυλίνα Δρογούδη Αναπληρώτ. ερευνήτρια, Βασιλακάκη Μιλτιάδη Καθηγητής, Θωμίδη  Θωμά Αναπλ. Καθηγητής, Ναβροζίδης Εμμανουήλ Καθηγητής, Παντελίδης Γεώργιος Δρ Μεταδιδακτορικός ερευνητής.</ref>
 +
</references> 
  
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ροδιάς| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ροδιάς| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 14:27, 10 Ιουλίου 2015

Τα ρόδια συγκομίζονται με ειδικά ψαλίδια κόβοντας τον ποδίσκο από τη βάση έτσι ώστε οι καρποί να μην τραυματίζονται μεταξύ τους. Στην Καλιφόρνια, οι καρποί της Wonderful συγκομίζονται με βάση την αλλαγή του χρώματος του φλοιού και όταν τα διαλυτά στερεά συστατικά είναι 17% και η ολική οξύτητα <1,85%. Στο Ισραήλ, η συγκομιδή της Wonderful γίνεται όταν οι καρποί έχουν αποκτήσει 15% διαλυτά στερεά συστατικά. Στην Ελλάδα η συγκομιδή στηρίζεται σε εμπειρικά κριτήρια και πραγματοποιείται Οκτώβριο – Νοέμβριο, ανάλογα με την περιοχή και τη χρονιά. Η συγκομιδή συνιστάται να γίνεται όταν τα διαλυτά στερεά συστατικά φτάσουν το 16% και η οξύτητα κυμαίνεται περί το 2%.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Εγχειρίδιο για την καλλιέργεια της ροδιάς, από την ομάδα Δρ Παυλίνα Δρογούδη Αναπληρώτ. ερευνήτρια, Βασιλακάκη Μιλτιάδη Καθηγητής, Θωμίδη Θωμά Αναπλ. Καθηγητής, Ναβροζίδης Εμμανουήλ Καθηγητής, Παντελίδης Γεώργιος Δρ Μεταδιδακτορικός ερευνητής.