Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή ρυζιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 3: Γραμμή 3:
 
#όταν το 80% των κόκκων αποκτά χρώμα κίτρινο και  
 
#όταν το 80% των κόκκων αποκτά χρώμα κίτρινο και  
 
#όταν ο πρώτος κόμβος της φόβης έχει χρώμα κιτρινοκαστανό.
 
#όταν ο πρώτος κόμβος της φόβης έχει χρώμα κιτρινοκαστανό.
 +
 +
Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου μπαίνει η θεριζοαλωνιστική μηχανή στον αγρό για να αρχίσει η συγκομιδή του προϊόντος.
  
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ρυζιού| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ρυζιού| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]

Αναθεώρηση της 11:35, 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο άριστος χρόνος συγκομιδής του ρυζιού συμβαδίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση στο μύλο αλλά και με τη μικρότερη θραυστικότητα των κόκκων. Σύμφωνα με πειραματικές εργασίες η συγκομιδή του καρπού πρέπει να γίνεται όταν η υγρασία αυτού κυμαίνεται μεταξύ 19 - 21%. Άλλα κριτήρια για τον κατάλληλο χρόνο συγκομιδής του καρπού είναι:

  1. Ο χρόνος από την άνθηση και συγκεκριμένα 35 - 40 ημέρες μετά την άνθηση για τις ποικιλίες τύπου Indica και 40 - 45 ημέρες για εκείνες του τύπου Japonica,
  2. όταν το 80% των κόκκων αποκτά χρώμα κίτρινο και
  3. όταν ο πρώτος κόμβος της φόβης έχει χρώμα κιτρινοκαστανό.

Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου μπαίνει η θεριζοαλωνιστική μηχανή στον αγρό για να αρχίσει η συγκομιδή του προϊόντος.