Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή ρυζιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 +
[[Image:Η συγκομιδή του ρυζιού κοντά στο Long Xuyen στο Δέλτα του Μεκόνγκ.jpg|thumb|px100|Η συγκομιδή του ρυζιού κοντά στο Long Xuyen στο Δέλτα του Μεκόνγκ]]
 +
 
Τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί εκείνο της συγκομιδής του προϊόντος από τον αγρό.
 
Τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί εκείνο της συγκομιδής του προϊόντος από τον αγρό.
  

Τελευταία αναθεώρηση της 12:45, 23 Δεκεμβρίου 2013

Η συγκομιδή του ρυζιού κοντά στο Long Xuyen στο Δέλτα του Μεκόνγκ

Τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί εκείνο της συγκομιδής του προϊόντος από τον αγρό.

Ο άριστος χρόνος συγκομιδής του ρυζιού συμβαδίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση στο μύλο αλλά και με τη μικρότερη θραυστικότητα των κόκκων. Σύμφωνα με πειραματικές εργασίες η συγκομιδή του καρπού πρέπει να γίνεται όταν η υγρασία αυτού κυμαίνεται μεταξύ 19 - 21%. Άλλα κριτήρια για τον κατάλληλο χρόνο συγκομιδής του καρπού είναι:

  1. Ο χρόνος από την άνθηση και συγκεκριμένα 35 - 40 ημέρες μετά την άνθηση για τις ποικιλίες τύπου Indica και 40 - 45 ημέρες για εκείνες του τύπου Japonica,
  2. όταν το 80% των κόκκων αποκτά χρώμα κίτρινο και
  3. όταν ο πρώτος κόμβος της φόβης έχει χρώμα κιτρινοκαστανό.

Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου μπαίνει η θεριζοαλωνιστική μηχανή στον αγρό για να αρχίσει η συγκομιδή του προϊόντος.