Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή σιδερίτη"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η συγκομιδή γίνεται στην πλήρη άνθιση των [[Σιδερίτης φυτό|φυτών]] (συνήθως, Ιούνιο – Αύγουστο, ανάλογα με το υψόμετρο καλλιέργειας) και συγκομίζονται μόνο τα [[Μορφολογικά χαρακτηριστικά σιδερίτη|ανθοφόρα]] στελέχη. Η ξήρανση γίνεται σε δεμάτια, κρεμασμένα ανάποδα, σε σκιερό δροσερό μέρος. Η διάρκεια της [[Καλλιέργεια σιδερίτη|καλλιέργειας]] είναι 10-12 έτη. Η απόδοση σε ξηρό προϊόν μπορεί να φτάσει τα 150 kg/στρ. στον 3ο χρόνο καλλιέργειας.
+
Η συγκομιδή γίνεται στην πλήρη άνθιση των [[Σιδερίτης φυτό|φυτών]] (συνήθως, Ιούνιο – Αύγουστο, ανάλογα με το υψόμετρο καλλιέργειας) και συγκομίζονται μόνο τα [[Μορφολογικά χαρακτηριστικά σιδερίτη|ανθοφόρα]] στελέχη. Η ξήρανση γίνεται σε δεμάτια, κρεμασμένα ανάποδα, σε σκιερό δροσερό μέρος. Η διάρκεια της [[Καλλιέργεια σιδερίτη|καλλιέργειας]] είναι 10-12 έτη. Η απόδοση σε ξηρό προϊόν μπορεί να φτάσει τα 150 kg/στρ. στον 3ο χρόνο καλλιέργειας.<ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"/>
+
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"> Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.</ref>
 +
</references>
 +
 
 +
 
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια σιδερίτη| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια σιδερίτη| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:34, 20 Ιουλίου 2015

Η συγκομιδή γίνεται στην πλήρη άνθιση των φυτών (συνήθως, Ιούνιο – Αύγουστο, ανάλογα με το υψόμετρο καλλιέργειας) και συγκομίζονται μόνο τα ανθοφόρα στελέχη. Η ξήρανση γίνεται σε δεμάτια, κρεμασμένα ανάποδα, σε σκιερό δροσερό μέρος. Η διάρκεια της καλλιέργειας είναι 10-12 έτη. Η απόδοση σε ξηρό προϊόν μπορεί να φτάσει τα 150 kg/στρ. στον 3ο χρόνο καλλιέργειας.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.