Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή χουρμαδιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 4: Γραμμή 4:
 
<ref name="Καλλιέργεια Χουρμαδιάς"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>  
 
<ref name="Καλλιέργεια Χουρμαδιάς"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>  
 
</references>
 
</references>
 +
 +
 +
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια χουρμαδιάς| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Αναθεώρηση της 14:28, 19 Μαΐου 2015

Η συλλογή με το χέρι διαρκεί αρκετές εβδομάδες μέχρι αρκετούς μήνες, τούτου εξαρτωμένου από την ποικιλία, καθόσον όλοι οι καρποί του τσαμπιού δεν ωριμάζουν συγχρόνως, και το μικροκλίμα της περιοχής της φυτείας που επηρεάζει την ωρίμανση των καρπών. Στις Η.Π.Α. και το Ισραήλ η συλλογή γίνεται μηχανικά στις ημίξηρες ποικιλίες Deglet Νoor και Zahidi και μάλιστα όταν η υγρασία των καρπών πέσει κάτω από 18%, οπότε ολόκληρα τσαμπιά αποκόπτονται σε μια ή δύο συλλογές.[1]

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.