Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή χουρμαδιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 4: Γραμμή 4:
 
<ref name="Καλλιέργεια Χουρμαδιάς"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>  
 
<ref name="Καλλιέργεια Χουρμαδιάς"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>  
 
</references>
 
</references>
 +
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια χουρμαδιάς| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 +
 +
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 07:58, 1 Ιουνίου 2015

Η συλλογή με το χέρι διαρκεί αρκετές εβδομάδες μέχρι αρκετούς μήνες, τούτου εξαρτωμένου από την ποικιλία, καθόσον όλοι οι καρποί του τσαμπιού δεν ωριμάζουν συγχρόνως, και το μικροκλίμα της περιοχής της φυτείας που επηρεάζει την ωρίμανση των καρπών. Στις Η.Π.Α. και το Ισραήλ η συλλογή γίνεται μηχανικά στις ημίξηρες ποικιλίες Deglet Νoor και Zahidi και μάλιστα όταν η υγρασία των καρπών πέσει κάτω από 18%, οπότε ολόκληρα τσαμπιά αποκόπτονται σε μια ή δύο συλλογές.[1]

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.