Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση αγγουριού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Ο καρπός μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία χωρίς να χάσει από ...')
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο [[Αγγούρι|καρπός]] μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10-16<sup>o</sup>C, με άριστη τους 13<sup>o</sup>C και με σχετική υγρασία 85-95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία 85-95% και θερμοκρασία 10<sup>o</sup>C (όχι κάτω των 10<sup>o</sup>C, γιατί παρουσιάζεται το chilling injury). H "ζωή" του αγγουριού μετά τη [[Συγκομιδή αγγουριού|συγκομιδή]], μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειας του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.
+
Ο [[Αγγούρι|καρπός]] μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10-16<sup>o</sup>C, με άριστη τους 13<sup>o</sup>C και με σχετική υγρασία 85-95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία 85-95% και θερμοκρασία 10<sup>o</sup>C (όχι κάτω των 10<sup>o</sup>C, γιατί παρουσιάζεται το chilling injury). H "ζωή" του αγγουριού μετά τη [[Συγκομιδή αγγουριού|συγκομιδή]], μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειας του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.<ref name="Συντήρηση αγγουριού"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Συντήρηση αγγουριού"> Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Αγγούρι| ]]
 
[[σχετίζεται με::Αγγούρι| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 11:06, 9 Ιουλίου 2015

Ο καρπός μπορεί να παραμείνει για μία ημέρα πριν τη συσκευασία χωρίς να χάσει από την ποιότητά του, με την προϋπόθεση ότι είναι σκεπασμένος και δεν χάνει υγρασία και η θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 10-16oC, με άριστη τους 13oC και με σχετική υγρασία 85-95%. Αποθήκευση για μεγαλύτερο διάστημα δεν συνιστάται για το αγγούρι, γιατί ο καρπός είναι πολύ ευπαθής. Εάν παρίσταται ανάγκη αποθήκευσης, τότε αυτή συνίσταται να γίνεται σε χώρο με πολύ υψηλή υγρασία 85-95% και θερμοκρασία 10oC (όχι κάτω των 10oC, γιατί παρουσιάζεται το chilling injury). H "ζωή" του αγγουριού μετά τη συγκομιδή, μπορεί να παραταθεί αρκετά με την περιέλιξή του με σελοφάν ή με κάλυψη της επιφάνειας του με ειδικό κερί για να περιοριστεί η απώλεια υγρασίας.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.