Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση βερύκοκκων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Τα φρέσκα [[Βερύκοκκο|βερύκοκκα]] είναι φθαρτοί καρποί, αλλά μπορεί να συντηρηθούν για 1-2 βδομάδες σε ψυκτικούς χώρους με 0<sup>o</sup>C και σχετική ατμοσφαιρική υγρασία 90%. Σαν πιο κατάλληλη θερμοκρασία [[Ωρίμανση βερύκοκκων|ωρίμανσης]] θεωρείται εκείνη των 21<sup>o</sup>C.
+
Τα φρέσκα [[Βερύκοκκο|βερύκοκκα]] είναι φθαρτοί καρποί, αλλά μπορεί να συντηρηθούν για 1-2 βδομάδες σε ψυκτικούς χώρους με 0<sup>o</sup>C και σχετική ατμοσφαιρική υγρασία 90%. Σαν πιο κατάλληλη θερμοκρασία [[Ωρίμανση βερύκοκκων|ωρίμανσης]] θεωρείται εκείνη των 21<sup>o</sup>C.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Βερύκοκκο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Βερύκοκκο| ]]

Αναθεώρηση της 08:34, 25 Ιουνίου 2015

Τα φρέσκα βερύκοκκα είναι φθαρτοί καρποί, αλλά μπορεί να συντηρηθούν για 1-2 βδομάδες σε ψυκτικούς χώρους με 0oC και σχετική ατμοσφαιρική υγρασία 90%. Σαν πιο κατάλληλη θερμοκρασία ωρίμανσης θεωρείται εκείνη των 21oC.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.