Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση κάστανων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί μπορεί να καταστραφούν, αν τα [[Κάστανο|κάστανα]] εμβαπτιστούν σε ζεστό [[Άρδευση καστανιάς|νερό]]. Φρέσκα κάστανα με ποσοστό 50% αρχόμενη προσβολή μπορεί να διατηρηθούν για 2 μήνες σε διάτρυτες πλαστικές σακκούλες και σε [[Κλιματικές συνθήκες καστανιάς|θερμοκρασία]] 4,4<sup>o</sup>C, μετά από εμβάπτισμα σε ζεστό νερό (θερμοκρασία 51,7<sup>o</sup>C) για χρονική περίοδο 1 ώρας. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία ή μικρότερο χρόνο στο ζεστό νερό οι μικροοργανισμοί δεν καταστρέφονται, ενώ σε υψηλότερη από 60<sup>o</sup>C θερμοκρασία τα κάστανα ζημιώνονται σοβαρά.  
+
Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί μπορεί να καταστραφούν, αν τα [[Κάστανο|κάστανα]] εμβαπτιστούν σε ζεστό [[Άρδευση καστανιάς|νερό]]. Φρέσκα κάστανα με ποσοστό 50% αρχόμενη προσβολή μπορεί να διατηρηθούν για 2 μήνες σε διάτρυτες πλαστικές σακκούλες και σε [[Κλιματικές συνθήκες καστανιάς|θερμοκρασία]] 4,4<sup>o</sup>C, μετά από εμβάπτισμα σε ζεστό νερό (θερμοκρασία 51,7<sup>o</sup>C) για χρονική περίοδο 1 ώρας. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία ή μικρότερο χρόνο στο ζεστό νερό οι μικροοργανισμοί δεν καταστρέφονται, ενώ σε υψηλότερη από 60<sup>o</sup>C θερμοκρασία τα κάστανα ζημιώνονται σοβαρά. Τα πρόσφατα μαζεμένα κάστανα μπορεί να διατηρηθούν περισσότερο από 1 χρόνο σε θερμοκρασία 4,4<sup>o</sup>C αν η περιεκτικότητά τους σε υγρασία μειωθεί σε 10% μέσα σε 4 μέρες. Θερμοκρασίες αποξήρανσης πάνω απο 4,4<sup>o</sup>C πρέπει να αποφεύγονται, ενώ η περιεκτικότητά τους σε υγρασία δεν πρέπει να κατέβει κάτω από 6%. Τα αποξηραμένα κάστανα για να μαγειρευθούν πρέπει να έχουν εμβαπτιστεί σε νερό για μισή ώρα. Ο καλύτερος τρόπος αποξήρανσης των καστάνων συνιστάται σε τοποθέτησή τους σε σάκκους από τουλουπάνι και να διατηρηθούν σε θερμοκρασία 4,4<sup>o</sup>C με καλή κυκλοφορία του αέρα και σε σχετική υγρασία 70%. Επιπλέον, τα φρέσκα κάστανα μπορεί να συντηρηθούν αρκετά καλά σε θερμοκρασία 1,1<sup>o</sup>C χωρίς να μουχλιάσουν και με βαθμιαία αποξήρανση σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας. Τέλος, πρέπει η επιφάνειά τους να διατηρείται στεγνή για να αποφευχθεί η ανάπτυξη κάποιας γλοιώδους ουσίας και επαναμόλυνσή τους. Η διατήρησή τους σε θερμοκρασία 4,4<sup>o</sup>C τα προστατεύει και από εντομοπροσβολές.
 
+
Τα πρόσφατα μαζεμένα κάστανα μπορεί να διατηρηθούν περισσότερο από 1 χρόνο σε θερμοκρασία 4,4<sup>o</sup>C αν η περιεκτικότητά τους σε υγρασία μειωθεί σε 10% μέσα σε 4 μέρες. Θερμοκρασίες αποξήρανσης πάνω απο 4,4<sup>o</sup>C πρέπει να αποφεύγονται, ενώ η περιεκτικότητά τους σε υγρασία δεν πρέπει να κατέβει κάτω από 6%. Τα αποξηραμένα κάστανα για να μαγειρευθούν πρέπει να έχουν εμβαπτιστεί σε νερό για μισή ώρα.  
+
 
+
Ο καλύτερος τρόπος αποξήρανσης των καστάνων συνιστάται σε τοποθέτησή τους σε σάκκους από τουλουπάνι και να διατηρηθούν σε θερμοκρασία 4,4<sup>o</sup>C με καλή κυκλοφορία του αέρα και σε σχετική υγρασία 70%. Επιπλέον, τα φρέσκα κάστανα μπορεί να συντηρηθούν αρκετά καλά σε θερμοκρασία 1,1<sup>o</sup>C χωρίς να μουχλιάσουν και με βαθμιαία αποξήρανση σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας
+
 
+
Τέλος, πρέπει η επιφάνειά τους να διατηρείται στεγνή για να αποφευχθεί η ανάπτυξη κάποιας γλοιώδους ουσίας και επαναμόλυνσή τους. Η διατήρησή τους σε θερμοκρασία 4,4<sup>o</sup>C τα προστατεύει και από εντομοπροσβολές.
+
  
 
[[σχετίζεται με::Κάστανο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Κάστανο| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]

Αναθεώρηση της 13:05, 9 Ιουλίου 2013

Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί μπορεί να καταστραφούν, αν τα κάστανα εμβαπτιστούν σε ζεστό νερό. Φρέσκα κάστανα με ποσοστό 50% αρχόμενη προσβολή μπορεί να διατηρηθούν για 2 μήνες σε διάτρυτες πλαστικές σακκούλες και σε θερμοκρασία 4,4oC, μετά από εμβάπτισμα σε ζεστό νερό (θερμοκρασία 51,7oC) για χρονική περίοδο 1 ώρας. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία ή μικρότερο χρόνο στο ζεστό νερό οι μικροοργανισμοί δεν καταστρέφονται, ενώ σε υψηλότερη από 60oC θερμοκρασία τα κάστανα ζημιώνονται σοβαρά. Τα πρόσφατα μαζεμένα κάστανα μπορεί να διατηρηθούν περισσότερο από 1 χρόνο σε θερμοκρασία 4,4oC αν η περιεκτικότητά τους σε υγρασία μειωθεί σε 10% μέσα σε 4 μέρες. Θερμοκρασίες αποξήρανσης πάνω απο 4,4oC πρέπει να αποφεύγονται, ενώ η περιεκτικότητά τους σε υγρασία δεν πρέπει να κατέβει κάτω από 6%. Τα αποξηραμένα κάστανα για να μαγειρευθούν πρέπει να έχουν εμβαπτιστεί σε νερό για μισή ώρα. Ο καλύτερος τρόπος αποξήρανσης των καστάνων συνιστάται σε τοποθέτησή τους σε σάκκους από τουλουπάνι και να διατηρηθούν σε θερμοκρασία 4,4oC με καλή κυκλοφορία του αέρα και σε σχετική υγρασία 70%. Επιπλέον, τα φρέσκα κάστανα μπορεί να συντηρηθούν αρκετά καλά σε θερμοκρασία 1,1oC χωρίς να μουχλιάσουν και με βαθμιαία αποξήρανση σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας. Τέλος, πρέπει η επιφάνειά τους να διατηρείται στεγνή για να αποφευχθεί η ανάπτυξη κάποιας γλοιώδους ουσίας και επαναμόλυνσή τους. Η διατήρησή τους σε θερμοκρασία 4,4oC τα προστατεύει και από εντομοπροσβολές.