Συντήρηση καρπών πεκάν

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι καρποί περιέχουν μεγάλη ποσότητα λαδιού (60-70%) και έτσι ταγγίζονται κατά τη συντήρηση. Οι ταγγισμένοι καρποί χάνουν τη γεύση τους λόγω οξείδωσης ή υδρόλυσης των λιπών και του λαδιού του σπέρματος σε ελεύθερα λιπαρά οξέα. Το πρώτο τάγγισμα σε καθαρή ψίχα μπορεί να διαπιστωθεί μετά από 4 μήνες στους 21oC και μετά από 2 χρόνια σε 1oC. Η συντήρηση στη χαμηλή αυτή θερμοκρασία είναι καλύτερη όταν εξασφαλιστεί σχετική υγρασία 75-80% και η υγρασία της ψίχας κυμαίνεται από 3,5-6%.