Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση μελιτζάνας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.   
+
Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.<ref name="Συντήρηση μελιτζάνας"/>  
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Συντήρηση μελιτζάνας"> [{{#show:Ιστοσελίδα Agroportal Γ.Π.Α/Λαχανοκομία - Μελιτζάνα| ?has link}} Λαχανοκομία - Μελιτζάνα]</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 10:
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:18, 9 Ιουλίου 2015

Όταν οι καρποί συγκομίζονται ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15oC και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10oC) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10oC προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20oC στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Λαχανοκομία - Μελιτζάνα