Συντήρηση μελιτζάνας

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:18, 9 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Όταν οι καρποί συγκομίζονται ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15oC και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10oC) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10oC προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20oC στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Λαχανοκομία - Μελιτζάνα