Συντήρηση πεπονιού

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:25, 30 Αυγούστου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το πεπόνι μπορεί να διατηρηθεί μόνο για μικρές περιόδους (3-4 εβδομάδες). Η πλέον κατάλληλη θερμοκρασία είναι μεταξύ 7-10oC και με σχετική υγρασία 85-90%. Όταν το πεπόνι είναι πλήρως ώριμο, ο χρόνος διατήρησής του είναι μικρότερος. Επίσης, μακρά περίοδος αποθήκευσης κάτω των 2,2oC, προκαλεί διάσπαση και αποχρωματισμό του φλοιού και ακολουθεί προσβολή από μύκητες.