Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση πιπεριάς"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Συνήθως οι καρποί διατίθενται κατευθείαν στην αγορά προς πώληση. Εναλλακτ...')
 
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Συνήθως οι [[Πιπεριά προϊόν|καρποί]] διατίθενται κατευθείαν στην αγορά προς πώληση. Εναλλακτικά μπορούν να αποθηκευτούν για σχεδόν 1,5 μήνα σε θάλαμο με θερμοκρασία 0<sup>ο</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία 95%. Σε θερμοκρασία 4<sup>ο</sup>C συντηρούνται πολύ καλά για 1 μήνα, ενώ σε θερμοκρασία 10<sup>ο</sup>C μπορούν να συντηρηθούν για 2 εβδομάδες. Έχει βρεθεί, όμως ότι σε θερμοκρασία συντήρησης μικρότερη από 7<sup>ο</sup>C, οι καρποί μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυοτραυματισμού μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης. Γι' αυτό εάν συντηρηθούν σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης.  
+
Συνήθως οι [[Πιπεριά προϊόν|καρποί]] διατίθενται κατευθείαν στην αγορά προς πώληση. Εναλλακτικά μπορούν να αποθηκευτούν για σχεδόν 1,5 μήνα σε θάλαμο με θερμοκρασία 0<sup>ο</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία 95%. Σε θερμοκρασία 4<sup>ο</sup>C συντηρούνται πολύ καλά για 1 μήνα, ενώ σε θερμοκρασία 10<sup>ο</sup>C μπορούν να συντηρηθούν για 2 εβδομάδες. Έχει βρεθεί, όμως ότι σε θερμοκρασία συντήρησης μικρότερη από 7<sup>ο</sup>C, οι καρποί μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυοτραυματισμού μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης. Γι' αυτό εάν συντηρηθούν σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης.<ref name="θερμοκηπιακή καλλιέργεια πιπεριάς"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="θερμοκηπιακή καλλιέργεια πιπεριάς"> Θερμοκηπιακή καλλιέργεια πιπεριάς στο νομό Ηρακλείου, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Λεϊμονή Ευαγγελίας, Ηράκλειο 2004.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Πιπεριά προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Πιπεριά προϊόν| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:39, 9 Ιουλίου 2015

Συνήθως οι καρποί διατίθενται κατευθείαν στην αγορά προς πώληση. Εναλλακτικά μπορούν να αποθηκευτούν για σχεδόν 1,5 μήνα σε θάλαμο με θερμοκρασία 0οC και υψηλή σχετική υγρασία 95%. Σε θερμοκρασία 4οC συντηρούνται πολύ καλά για 1 μήνα, ενώ σε θερμοκρασία 10οC μπορούν να συντηρηθούν για 2 εβδομάδες. Έχει βρεθεί, όμως ότι σε θερμοκρασία συντήρησης μικρότερη από 7οC, οι καρποί μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυοτραυματισμού μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης. Γι' αυτό εάν συντηρηθούν σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έξοδο τους από το θάλαμο συντήρησης.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Θερμοκηπιακή καλλιέργεια πιπεριάς στο νομό Ηρακλείου, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Λεϊμονή Ευαγγελίας, Ηράκλειο 2004.