Συντήρηση πιπεριάς θερμοκηπίου

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:35, 18 Νοεμβρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Οι καρποί, μετά τη συγκομιδή, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 7 - 10oC και σχετική υγρασία 85 - 90%, για πολλές εβδομάδες. Αν ο καρπός αποθηκευθεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία, εμφανίζονται σημάδια ψύχους, κρυοτραυματισμοί (chilling injury), όπου τα κύτταρα νεκρώνονται και ο καρπός καταστρέφεται.