Συντήρηση πράσου

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:37, 7 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στην Ελλάδα το πράσο μετά την συγκομιδή και δεματοποίηση μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά μεταφέρεται με τα συνήθη μεταφορικά μέσα στην αγορά,για άμεση διάθεση. Στην Αμερική και άλλες χώρες, αμέσως μετά τη συγκομιδή και δεματοποίηση, για να διατηρήσει το προϊόν την φρεσκάδα του υφίσταται υδρόψυξη ή ψύξη με πάγο ή ψύξη υπό κενό. Οι καταλληλότερες συνθήκες για αποθήκευση και μεταφορά είναι η θερμοκρασία των 0oC και η σχετική υγρασία 90 - 95%. Στις συνθήκες αυτές το πράσο μπορεί να αποθηκευτεί με επιτυχία για 2-3 μήνες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.