Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση σκόρδων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Όταν το σκόρδο προορίζεται για κατανάλωση, µπορεί να αποθηκεύεται για µερι...')
(Καμία διαφορά)

Αναθεώρηση της 11:12, 22 Μαρτίου 2013

Όταν το σκόρδο προορίζεται για κατανάλωση, µπορεί να αποθηκεύεται για µερικούς µήνες σε συνηθισµένες θερµοκρασίες αποθήκης, αλλά για παρατεταµένη αποθήκευση θα πρέπει να διατηρείται σε θερµοκρασία γύρω στους 0oC και σε υγρασία κάτω του 60% σχετική υγρασία (σχετικά ξηρή ατµόσφαιρα). Το σκόρδο, εάν αποθηκευτεί σε υγρασία πάνω από 70% σχετική υγρασία, ανεξάρτητα της θερµοκρασίας που επικρατεί, υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί µούχλα στο βολβό και να παραχθούν ρίζες. Οι σκελίδες βλαστάνουν πολύ γρήγορα σε θερµοκρασία αποθήκευσης 5oC, έτσι θερµοκρασίες γύρω από το επίπεδο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται. Όπως και στο κρεµµύδι, οι βολβοί µπορούν να αποθηκεύονται σε θερµοκρασία πάνω από 25oC, αλλά στις θερµοκρασίες αυτές, το σκόρδο συρρικνώνεται και χάνει αρκετό βάρος. Το σκόρδο µπορεί να αποθηκευτεί για 6-7 µήνες.