Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση σκόρδων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Όταν το [[Σκόρδο προϊόν|σκόρδο]] προορίζεται για κατανάλωση, μπορεί να αποθηκεύεται για μερικούς μήνες σε συνηθισµένες θερµοκρασίες αποθήκης, αλλά για παρατεταµένη αποθήκευση θα πρέπει να διατηρείται σε θερµοκρασία γύρω στους 0<sup>o</sup>C και σε υγρασία κάτω του 60% σχετική υγρασία (σχετικά ξηρή ατµόσφαιρα). Το σκόρδο, εάν αποθηκευτεί σε υγρασία πάνω από 70% σχετική υγρασία, ανεξάρτητα της θερµοκρασίας που επικρατεί, υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα στο [[Βολβοποίηση σκόρδου|βολβό]] και να παραχθούν [[Βοτανικά χαρακτηριστικά σκόρδου|ρίζες]]. Οι σκελίδες βλαστάνουν πολύ γρήγορα σε θερµοκρασία αποθήκευσης 5<sup>o</sup>C, έτσι θερµοκρασίες γύρω από το επίπεδο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται. Όπως και στο κρεµµύδι, οι βολβοί μπορούν να αποθηκεύονται σε θερµοκρασία πάνω από 25<sup>o</sup>C, αλλά στις θερµοκρασίες αυτές, το σκόρδο συρρικνώνεται και χάνει αρκετό βάρος. Το σκόρδο μπορεί να αποθηκευτεί για 6-7 μήνες.   
+
Όταν το [[Σκόρδο προϊόν|σκόρδο]] προορίζεται για κατανάλωση, μπορεί να αποθηκεύεται για μερικούς μήνες σε συνηθισµένες θερµοκρασίες αποθήκης, αλλά για παρατεταµένη αποθήκευση θα πρέπει να διατηρείται σε θερµοκρασία γύρω στους 0<sup>o</sup>C και σε υγρασία κάτω του 60% σχετική υγρασία (σχετικά ξηρή ατµόσφαιρα). Το σκόρδο, εάν αποθηκευτεί σε υγρασία πάνω από 70% σχετική υγρασία, ανεξάρτητα της θερµοκρασίας που επικρατεί, υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα στο [[Βολβοποίηση σκόρδου|βολβό]] και να παραχθούν [[Βοτανικά χαρακτηριστικά σκόρδου|ρίζες]]. Οι σκελίδες βλαστάνουν πολύ γρήγορα σε θερµοκρασία αποθήκευσης 5<sup>o</sup>C, έτσι θερµοκρασίες γύρω από το επίπεδο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται. Όπως και στο κρεµµύδι, οι βολβοί μπορούν να αποθηκεύονται σε θερµοκρασία πάνω από 25<sup>o</sup>C, αλλά στις θερµοκρασίες αυτές, το σκόρδο συρρικνώνεται και χάνει αρκετό βάρος. Το σκόρδο μπορεί να αποθηκευτεί για 6-7 μήνες.<ref name="Η καλλιέργεια του σκόρδου"/>  
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Η καλλιέργεια του σκόρδου"> Η καλλιέργεια του σκόρδου και οι θεραπαυτικές του ιδιότητες, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Λέκκα Στυλιανού, Ηράκλειο 2006. </ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Σκόρδο προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Σκόρδο προϊόν| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 10:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 12:08, 7 Ιουλίου 2015

Όταν το σκόρδο προορίζεται για κατανάλωση, μπορεί να αποθηκεύεται για μερικούς μήνες σε συνηθισµένες θερµοκρασίες αποθήκης, αλλά για παρατεταµένη αποθήκευση θα πρέπει να διατηρείται σε θερµοκρασία γύρω στους 0oC και σε υγρασία κάτω του 60% σχετική υγρασία (σχετικά ξηρή ατµόσφαιρα). Το σκόρδο, εάν αποθηκευτεί σε υγρασία πάνω από 70% σχετική υγρασία, ανεξάρτητα της θερµοκρασίας που επικρατεί, υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα στο βολβό και να παραχθούν ρίζες. Οι σκελίδες βλαστάνουν πολύ γρήγορα σε θερµοκρασία αποθήκευσης 5oC, έτσι θερµοκρασίες γύρω από το επίπεδο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται. Όπως και στο κρεµµύδι, οι βολβοί μπορούν να αποθηκεύονται σε θερµοκρασία πάνω από 25oC, αλλά στις θερµοκρασίες αυτές, το σκόρδο συρρικνώνεται και χάνει αρκετό βάρος. Το σκόρδο μπορεί να αποθηκευτεί για 6-7 μήνες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Η καλλιέργεια του σκόρδου και οι θεραπαυτικές του ιδιότητες, πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Λέκκα Στυλιανού, Ηράκλειο 2006.