Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση φράουλας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Αμέσως μετά τη συγκομιδή πρέπει να ακολουθήσει πρόψυξη των Φράουλα|κ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή φράουλας|συγκομιδή]] πρέπει να ακολουθήσει πρόψυξη των [[Φράουλα|καρπών]], για να μειωθεί η πιθανότητα μαλακώματος αυτών, λόγω της έντονης αναπνοής τους. Συνήθως προτείνεται θερμοκρασία 2-3<sup>o</sup>C και οι καρποί δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να δεχθούν πρόψυξη. Η θερμοκρασία αυτή προκαλεί προστασία από μυκητολογικές και βακτηριακές προσβολές. Για την περαιτέρω συντήρηση του προϊόντος συστήνεται θερμοκρασία 3<sup>o</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία (90-95%). Σε αυτές τις συνθήκες συντηρείται για το πολύ 6 ημέρες.
+
Αμέσως μετά τη [[Συγκομιδή φράουλας|συγκομιδή]] πρέπει να ακολουθήσει πρόψυξη των [[Φράουλα|καρπών]], για να μειωθεί η πιθανότητα μαλακώματος αυτών, λόγω της έντονης αναπνοής τους. Συνήθως προτείνεται θερμοκρασία 2-3<sup>o</sup>C και οι καρποί δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να δεχθούν πρόψυξη. Η θερμοκρασία αυτή προκαλεί προστασία από μυκητολογικές και βακτηριακές προσβολές. Για την περαιτέρω συντήρηση του προϊόντος συστήνεται θερμοκρασία 3<sup>o</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία (90-95%). Σε αυτές τις συνθήκες συντηρείται για το πολύ 6 ημέρες.<ref name="Συντήρηση φράουλας"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Συντήρηση φράουλας"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Φράουλα, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Φράουλα| ]]
 
[[σχετίζεται με::Φράουλα| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 10:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 14:34, 9 Ιουλίου 2015

Αμέσως μετά τη συγκομιδή πρέπει να ακολουθήσει πρόψυξη των καρπών, για να μειωθεί η πιθανότητα μαλακώματος αυτών, λόγω της έντονης αναπνοής τους. Συνήθως προτείνεται θερμοκρασία 2-3oC και οι καρποί δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να δεχθούν πρόψυξη. Η θερμοκρασία αυτή προκαλεί προστασία από μυκητολογικές και βακτηριακές προσβολές. Για την περαιτέρω συντήρηση του προϊόντος συστήνεται θερμοκρασία 3oC και υψηλή σχετική υγρασία (90-95%). Σε αυτές τις συνθήκες συντηρείται για το πολύ 6 ημέρες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Φράουλα, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.