Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σχηματισμός ανθικών στελεχών πράσου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το πράσο είναι διετές φυτό. Όμως, όπως και το κρεμμύδι, εάν εκτε...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το [[Πράσο φυτό|πράσο]] είναι διετές φυτό. Όμως, όπως και το [[Κρεμμύδι φυτό|κρεμμύδι]], εάν εκτεθεί σε παρατεταμένες χαμηλές [[Κλιματικές συνθήκες πράσου|θερμοκρασίες]] υφίσταται εαρινοποίηση και εμφανίζει ανθικό στέλεχος τον πρώτο χρόνο της [[Καλλιέργεια πράσου|καλλιέργειας]] του, που το καθιστά ακατάλληλο για εμπορία. Όταν το πράσο αναπτύσσεται σε σταθερή θερμοκρασία 15<sup>o</sup>C (ημέρα και νύχτα), σχηματίζει ανθικό στέλεχος, ανεξάρτητα από την φωτοπερίοδο. Αν αναπτύσσεται συνέχεια (ημέρα και νύχτα), ακόμη και στου 21<sup>o</sup>C μπορεί να παρατηρηθεί μερική άνθηση. Όμως στη φύση, τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να παρατηρηθούν.
+
Το [[Πράσο φυτό|πράσο]] είναι διετές φυτό. Όμως, όπως και το [[Κρεμμύδι φυτό|κρεμμύδι]], εάν εκτεθεί σε παρατεταμένες χαμηλές [[Κλιματικές συνθήκες πράσου|θερμοκρασίες]] υφίσταται εαρινοποίηση και εμφανίζει ανθικό στέλεχος τον πρώτο χρόνο της [[Καλλιέργεια πράσου|καλλιέργειας]] του, που το καθιστά ακατάλληλο για εμπορία. Όταν το πράσο αναπτύσσεται σε σταθερή θερμοκρασία 15<sup>o</sup>C (ημέρα και νύχτα), σχηματίζει ανθικό στέλεχος, ανεξάρτητα από την φωτοπερίοδο. Αν αναπτύσσεται συνέχεια (ημέρα και νύχτα), ακόμη και στου 21<sup>o</sup>C μπορεί να παρατηρηθεί μερική άνθηση. Όμως στη φύση, τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να παρατηρηθούν.<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"> Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Πράσο φυτό| ]]
 
[[σχετίζεται με::Πράσο φυτό| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:14, 7 Ιουλίου 2015

Το πράσο είναι διετές φυτό. Όμως, όπως και το κρεμμύδι, εάν εκτεθεί σε παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες υφίσταται εαρινοποίηση και εμφανίζει ανθικό στέλεχος τον πρώτο χρόνο της καλλιέργειας του, που το καθιστά ακατάλληλο για εμπορία. Όταν το πράσο αναπτύσσεται σε σταθερή θερμοκρασία 15oC (ημέρα και νύχτα), σχηματίζει ανθικό στέλεχος, ανεξάρτητα από την φωτοπερίοδο. Αν αναπτύσσεται συνέχεια (ημέρα και νύχτα), ακόμη και στου 21oC μπορεί να παρατηρηθεί μερική άνθηση. Όμως στη φύση, τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να παρατηρηθούν.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.