Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων σπογαλλιείας και σπογγοκαλλιέργειας - Agro 6"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 9: Γραμμή 9:
 
*Hippospongia communis (Καπάδικο)
 
*Hippospongia communis (Καπάδικο)
  
Αυτό το πρότυπο περιγράφει τις προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της ελληνικής σπογγαλιείας και σπογγοκαλλιέργειας, οι οποίες αφορούν:
+
Αυτό το πρότυπο περιγράφει τις προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της [[Σπογγαλιεία |ελληνικής σπογγαλιείας και σπογγοκαλλιέργειας]], οι οποίες αφορούν:
  
 
*την παραγωγή - καλλιέργεια
 
*την παραγωγή - καλλιέργεια
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
  
 
*στις απαιτήσεις για την παραγωγή και εξαλίευση μεσογειακών εμπορικών σπόγγων από σπογγοκαλλιέργεια
 
*στις απαιτήσεις για την παραγωγή και εξαλίευση μεσογειακών εμπορικών σπόγγων από σπογγοκαλλιέργεια
*στις απαιτήσεις για την εξαλίευση μεσογειακών εμπορικών σπόγγων προερχόμενων από την αλιεία
+
*στις απαιτήσεις για την εξαλίευση μεσογειακών εμπορικών σπόγγων προερχόμενων από την [[αλιεία]]
 
*στις απαιτήσεις για την επεξεργασία σπόγγων επί του σκάφους
 
*στις απαιτήσεις για την επεξεργασία σπόγγων επί του σκάφους
*στις απαιτήσεις για την επεξεργασία και φύλαξη σπόγγων στη σπογγαποθήκη - εργαστήριο
+
*στις απαιτήσεις για την επεξεργασία και φύλαξη σπόγγων στη σπογγαποθήκη-εργαστήριο
 
*στις απαιτήσεις για τη συσκευασία και αποθήκευση εμπορικών σπόγγων  
 
*στις απαιτήσεις για τη συσκευασία και αποθήκευση εμπορικών σπόγγων  
 
*στις απαιτήσεις για τη μεταφορά και διακίνηση των εμπορικών σπόγγων
 
*στις απαιτήσεις για τη μεταφορά και διακίνηση των εμπορικών σπόγγων
 
*στην αξιολόγηση προϊόντων σπογγαλιείας και σπογγοκαλλιέργειας
 
*στην αξιολόγηση προϊόντων σπογγαλιείας και σπογγοκαλλιέργειας
 
*στην τήρηση στοιχείων από τις παραγωγικές μονάδες
 
*στην τήρηση στοιχείων από τις παραγωγικές μονάδες
__NOTOC__
+
 
 
==Σύνδεσμοι==
 
==Σύνδεσμοι==
  

Αναθεώρηση της 13:01, 7 Ιουλίου 2016

Ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) στα πλαίσια ενίσχυσης των αλιευτικών προϊόντων εκπόνησε το πρώτο προαιρετικό κλαδικό πρότυπο Agro 6 (Σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων σπογγαλιείας και σπογγοκαλλιέργειας).

Περιλαμβάνει προδιαγραφές εξαλίευσης και παραγωγής - ποιοτικού ελέγχου προϊόντος για την πιστοποίηση και την απονομή πιστοποιητικού και σήματος ποιότητας για τα αλιευόμενα και καλλιεργούμενα εμπορικά είδη σπόγγων:

  • Spongia officinalis adriatica (Ματαπάς)
  • Spongia officinaliw molissima (Ψιλό)
  • Spongia agaricina (Λαγόφυτο)
  • Spongia ziocca (Τσιμούχα)
  • Hippospongia communis (Καπάδικο)

Αυτό το πρότυπο περιγράφει τις προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της ελληνικής σπογγαλιείας και σπογγοκαλλιέργειας, οι οποίες αφορούν:

  • την παραγωγή - καλλιέργεια
  • την εξαλίευση
  • τη μεταποίηση - επεξεργασία
  • την αποθήκευση
  • τη συσκευασία
  • τη μεταφορά και διακίνηση

Οι βασικές αρχές του Agro 6 αναφέρονται κυρίως:

  • στις απαιτήσεις για την παραγωγή και εξαλίευση μεσογειακών εμπορικών σπόγγων από σπογγοκαλλιέργεια
  • στις απαιτήσεις για την εξαλίευση μεσογειακών εμπορικών σπόγγων προερχόμενων από την αλιεία
  • στις απαιτήσεις για την επεξεργασία σπόγγων επί του σκάφους
  • στις απαιτήσεις για την επεξεργασία και φύλαξη σπόγγων στη σπογγαποθήκη-εργαστήριο
  • στις απαιτήσεις για τη συσκευασία και αποθήκευση εμπορικών σπόγγων
  • στις απαιτήσεις για τη μεταφορά και διακίνηση των εμπορικών σπόγγων
  • στην αξιολόγηση προϊόντων σπογγαλιείας και σπογγοκαλλιέργειας
  • στην τήρηση στοιχείων από τις παραγωγικές μονάδες

Σύνδεσμοι