Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας - Agro 4"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 32: Γραμμή 32:
 
[[πόσο αφορά σε ελεγκτικό φορέα::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε ελεγκτικό φορέα::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε καταναλωτή::10| ]]
 +
[[Image:Banner gaiacap.jpg|center|px100]]

Αναθεώρηση της 09:14, 6 Ιουλίου 2016

Ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) έχει εκπονήσει τα πρώτα προαιρετικά κλαδικά πρότυπα Agro 4.1 και Agro 4.2 για την πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και την ενίσχυσή τους με την απονομή πιστοποιητικών και τη χορήγηση σημάτων.

Agro 4.1: Προδιαγραφή παραγωγής – ποιοτικός έλεγχος προϊόντος

Agro 4.2: Προδιαγραφή λειτουργίας εγκαταστάσεων συσκευασίας

Με τα πρότυπα Agro 4.1 και Agro 4.2 παρέχεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας η δυνατότητα να αναπτύξουν ένα σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και να ενισχύσουν τα δυναμικά προϊόντα τους με σημάνσεις, να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία τους και να αποκτήσουν προβάδισμα στις αγορές υψηλού ανταγωνισμού κατακτώντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Για την αναγνώριση του συστήματος πιστοποίησης χρησιμοποιείται το παρακάτω εθνικό σήμα ποιότητας.

Σήμα Agro 4.jpeg Σήμα Agro 4 en.jpeg

Ο ΟΠΕΓΕΠ και σ’ αυτή την περίπτωση έχει ρόλο επιβλέποντα.

Σχετικές σελίδες

Σύνδεσμοι