Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Τριαντάφυλλο"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
{{{top_heading|==}}}Συντήρηση{{{top_heading|==}}}
 
{{{top_heading|==}}}Συντήρηση{{{top_heading|==}}}
 
Μετά την κοπή, τα [[Τριαντάφυλλο|τριαντάφυλλα]] τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται σε δέμα και τοποθετούνται τα στελέχη τους το γρηγορότερο μέσα σε νερό δροσερό που έχει προστεθεί κιτρικό οξύ 500ppm ή χλώριο 0,5 gr/lt. Στη συνέχεια μπαίνουν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 3-4 °C μέχρι να οδηγηθούν στο συσκευαστήριο. Αντί αυτών υπάρχουν τυποποιημένες συντηρητικές ουσίες (Chrysal, Rosal κ.λ.π.). Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη μακρόχρονη διατήρηση των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά τριανταφυλλιάς|ανθέων]] αφού περιορίζουν την αναπνοή, διατηρούν το [[pH θρεπτικού διαλύματος|pΗ]] στα επιθυμητά επίπεδα καθώς και την ωσμωτική πίεση και τέλος, εμποδίζουν την δραστηριότητα των βακτηρίων. Η παρουσία φρούτων και λαχανικών στους χώρους αποθήκευσης των τριαντάφυλλων έχει δυσμενή επίδραση στη συντηρησιμότητά τους γιατί παράγουν αιθυλένιο που προκαλεί γήρανση των ανθέων και πτώση των πετάλων.<ref name="Συντήρηση τριαντάφυλλου"/>
 
Μετά την κοπή, τα [[Τριαντάφυλλο|τριαντάφυλλα]] τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται σε δέμα και τοποθετούνται τα στελέχη τους το γρηγορότερο μέσα σε νερό δροσερό που έχει προστεθεί κιτρικό οξύ 500ppm ή χλώριο 0,5 gr/lt. Στη συνέχεια μπαίνουν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 3-4 °C μέχρι να οδηγηθούν στο συσκευαστήριο. Αντί αυτών υπάρχουν τυποποιημένες συντηρητικές ουσίες (Chrysal, Rosal κ.λ.π.). Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη μακρόχρονη διατήρηση των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά τριανταφυλλιάς|ανθέων]] αφού περιορίζουν την αναπνοή, διατηρούν το [[pH θρεπτικού διαλύματος|pΗ]] στα επιθυμητά επίπεδα καθώς και την ωσμωτική πίεση και τέλος, εμποδίζουν την δραστηριότητα των βακτηρίων. Η παρουσία φρούτων και λαχανικών στους χώρους αποθήκευσης των τριαντάφυλλων έχει δυσμενή επίδραση στη συντηρησιμότητά τους γιατί παράγουν αιθυλένιο που προκαλεί γήρανση των ανθέων και πτώση των πετάλων.<ref name="Συντήρηση τριαντάφυλλου"/>
 +
 +
{{{top_heading|==}}}Μεταποιημένα προϊόντα{{{top_heading|==}}}
 +
 +
 +
  
 
==Σχετικές σελίδες==
 
==Σχετικές σελίδες==

Αναθεώρηση της 13:52, 10 Φεβρουαρίου 2016

Συντήρηση

Μετά την κοπή, τα τριαντάφυλλα τοποθετούνται σε φύλλα πλαστικού, τυλίγονται σε δέμα και τοποθετούνται τα στελέχη τους το γρηγορότερο μέσα σε νερό δροσερό που έχει προστεθεί κιτρικό οξύ 500ppm ή χλώριο 0,5 gr/lt. Στη συνέχεια μπαίνουν στο ψυγείο σε θερμοκρασία 3-4 °C μέχρι να οδηγηθούν στο συσκευαστήριο. Αντί αυτών υπάρχουν τυποποιημένες συντηρητικές ουσίες (Chrysal, Rosal κ.λ.π.). Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη μακρόχρονη διατήρηση των ανθέων αφού περιορίζουν την αναπνοή, διατηρούν το στα επιθυμητά επίπεδα καθώς και την ωσμωτική πίεση και τέλος, εμποδίζουν την δραστηριότητα των βακτηρίων. Η παρουσία φρούτων και λαχανικών στους χώρους αποθήκευσης των τριαντάφυλλων έχει δυσμενή επίδραση στη συντηρησιμότητά τους γιατί παράγουν αιθυλένιο που προκαλεί γήρανση των ανθέων και πτώση των πετάλων.[1]

Μεταποιημένα προϊόντα

Σχετικές σελίδες


Βιβλιογραφία

  1. "Εγκατάσταση θερμοκηπίου καλλιέργειας τρινταφυλλιάς με χρήση γεωθερμικής ενέργειας σε συνδυασμό με υπαίθρια καλλιέργεια σπαραγγιών", πτυχιακή μελέτη του φοιτητή Σταύρου Μαντζουράνη, Καβάλα 2002.

Σφάλμα παραπομπής: Η ετικέτα <ref> με όνομα «.CE.95.CF.85.CE.B5.CF.81.CE.B3.CE.B5.CF.84.CE.B9.CE.BA.CE.AD.CF.82_.CE.B9.CE.B4.CE.B9.CF.8C.CF.84.CE.B7.CF.84.CE.B5.CF.82_.CF.81.CE.BF.CE.B4.CF.8C.CE.BD.CE.B5.CF.81.CE.BF.CF.85» που ορίζεται μέσα στο <references> δεν χρησιμοποιείται σε προηγούμενο κείμενο.