Agro 3.3

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 14:27, 11 Μαρτίου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το σφαγείο που επιθυμεί να λειτουργήσει στα πλαίσια του προτύπου Agro 3.3 πρέπει να ικανοποεί κάποιες γενικές αρχές όπως:

  • να έχει ορίσει τον επικεφαλή της διοίκησης, τον επιβλέποντα για την τήρηση της εφαρμογής του προτύπου και τον υπεύθυνο κτηνίατρο που θα παρακολουθεί το σφαγείο
  • να εφαρμόζει τις απαιτήσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις εγκαταστάσεις και την άδεια λειτουργίας και με τη σφαγή των χοίρων
  • να εκπαιδεύει το προσωπικό αν παραστεί ανάγκη
  • τα ζώα που εισάγονται στο σφαγείο πρέπει να προέρχονται από πιστοποιημένες μονάδες κατά Agro 3.2 και να φέρουν τα αντίστοιχα έγγραφα
  • να τηρούνται οι διαδικασίες πριν τη σφαγή (πχ. πλύσιμο, επιθεώρηση από κτηνίατρο κ.α.)
  • αναισθητοποίηση και σφαγή με συγκεκριμένες μεθόδους και διαδικασίες
  • εκσπλαχνισμός και διαχωρισμός σφάγιων τεμαχίων και απομάκρυνση παραπροϊόντων
  • προδιαγρφές εγκαταστάσεων σφαγείου (πχ. χώρος και εξοπλισμός σφαγής, χώρος αναμονής και ενσταβλισμού ζώων, ψυκτικοί χώροι κ.α.)
  • να τηρείται πρόγραμμα υγιεινής και σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχεδίου που θα εκπονηθεί στα πλαίσια των αρχών του HACCP
  • να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία για τη διαχείριση των αποβλήτων και
  • να τηρούνται αρχεία και έγγραφα με βάση τις αρχές της ιχνηλασιμότητας

Σχετικές σελίδες