Agro 4.1

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 15:45, 11 Μαρτίου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά:

  • τους γεννήτορες
  • τους γόνους
  • τις συνθήκες εκτροφής
  • τη διατροφή των ψαριών
  • τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων
  • την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας
  • τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς
  • την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ.α.)

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της.