Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Belladonna"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
  
  
[[είναι ποικιλία της::Εσπεριδοειδή| ]]
+
[[είναι ποικιλία της::Πορτοκαλιά| ]]
[[Category:Εσπεριδοειδή]]
+
[[Category:Πορτοκαλιά]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 14:33, 12 Αυγούστου 2013

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα επίμηκες έως ωοειδές. Ο χρωματισμός του κατά την ωρίμανση είναι έντονα πορτοκαλόχρωμος. Ο φλοιός είναι μέτριου πάχους και κοκκώδης. Η σάρκα μετρίως χυμώδης και ευχάριστη σε γεύση. Είναι ποικιλία άσπερμη ή λιγόσπερμη και μεσοπρώιμη. Διατηρείται καλά πάνω στο δέντρο για πολλούς μήνες. Επίσης διατηρείται καλά κατά τη συντήρηση και αντέχει στις μεταφορές.

Σαν δέντρο είναι ζωηρή, μέσου έως μεγάλου μεγέθους, συμμετρική και παραγωγική. Η παλιά αυτή Ιταλική ποικιλία είναι άγνωστης προέλευσης και ευρέως διαδεδομένη στην Ιταλία, όπου κατέχει τη δεύτερη θέση μετά την ποικιλία Calabrese.

Κατά τον Casella οι καρποί της Belladonna και Calabrese έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά η πρώτη είναι μεγαλύτερη σε μέσο μέγεθος, πιο καλοχρωματισμένη και έχει παχύτερο κει μερικώς τραχύτερο φλοιό. Και οι δύο ποικιλίες θεωρούνται εκλεκτής ποιότητας.