Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Γαϊδουριά

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:22, 28 Ιουλίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το σταφύλι που προκύπτει από αυτή την ποικιλία είναι μεγάλου μήκους, μέτριου βάρους, πυκνόραγο και κωνικού σχήματος. Σε κάθε καρποφόρο βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται από τον 3ο και 4ο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους και μη ξηλοποιημένος. Η ράγα είναι μικρού έως μέτριου μεγέθους, σχήματος κυκλικού προς μικρού ελλειπτικού. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινου χρώματος και παρουσιάζεται ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι πολύ εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι πολύ μαλακή και ιδιαίτερα εύχυμη με απόδοση σε χυμό 64ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση, χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Υπάρχουν 2 γίγαρτα ανά ράγα, μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από αυτόν. Τα μεσογονάτια είναι μικρού μήκους και μικρής διαμέτρου. Τα μεσογονάτια της κληματίδας είναι καφέ χρώματος, ελλειπτικής εγκάρσιας τομής και με πλευρώδη περιφέρεια.