Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Θράψα

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 07:59, 11 Νοεμβρίου 2014 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το σταφύλι είναι πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου βάρους, μέτριας πυκνότητας έως πυκνόραγο και κωνικού σχήματος. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται από τον τρίτο και τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους και εμφανίζει ξυλοποίηση στο άνω μέρος του. Η ράγα έχει σφαιρικό σχήμα και μικρό έως μέτριο μέγεθος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών, ενώ το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μαλακή και ιδιαίτερα εύχυμη με απόδοση σε χυμό 68ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση με υπόξινη επίγευση, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άρωμα. Σε κάθε ραγά εμφανίζονται 2-3 γίγαρτα μεγάλου μεγέθους και μέτριου βάρους. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού έως μικρού μήκους, μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Ευδοκιμεί στα γεωγραφικά διαμερίσματα Κρήτης και Πελοποννήσου.