Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Μοσχόμαυρο

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:09, 11 Νοεμβρίου 2014 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το σταφύλι της ποικιλίας αυτής είναι μέτριου προς μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, πυκνόραγο και κωνικού σχήματος. Σε κάθε βλαστό φέρονται 3 σταφυλές που εμφανίζονται από τον δεύτερο - τρίτο - τέταρτο κόμβο. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους και σφαιρικού σχήματος. Ο φλοιός είναι ερυθρομέλανου χρώματος και υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών και το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι πολύ μαλακή και μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 58,5ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση, χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Παρατηρούνται 2 γίγαρτα ανά ράγα, μετρίου μεγέθους και μικρού βάρους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους και με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από αυτόν.