Θρεπτική αξία έρποντος τριφυλλιού

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:45, 3 Οκτωβρίου 2013 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η θρεπτική και διατροφική αξία του λευκού τριφυλλιού το κάνουν να αποτελεί πολύτιμο συστατικό των βοσκοτόπων και των τεχνητών λειμώνων. Η χυμώδης φυτομάζα είναι ιδιαίτερα εύγευστη και έχει μεγάλη πεπτικότητα σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Μπορεί να βοσκηθεί από όλα τα είδη των ζώων. Όταν βόσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης τα φυτά περιέχουν μέχρι 25-30 % πρωτεΐνη. Ακόμα και στην ωρίμανση η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να υπερβεί το 15%. Η βόσκηση όμως αμιγούς καλλιέργειας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τυμπανισμού στα ζώα. Επίσης ο σανός και η ενσιρωμένη τροφή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.