Καλλιέργεια κεχριού για παραγωγή βιομάζας

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 11:55, 10 Ιουλίου 2013 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τα είδη κεχριού που καλλιεργούνται κυρίως για παραγωγή βιομάζας είναι το ιαπωνικό (για βόσκηση ή κοπή και κατανάλωση ως νωπό ή αποξηραμένο), το ιταλικό (ως νωπό ή αποξηραμένο) και το μαργαριτώδες κεχρί (για βόσκηση, ενσίρωση και χλωρή λίπανση στις Η.Π.Α.). Η βιομάζα του ιταλικού κεχριού περιέχει τον γλυκοζίτη σεταρίνη η οποία δρα ως διουρητικό στα μόνοπλα. Γενικά, η διαιτητική της αξία είναι ικανοποιητική με την προϋπόθεση ότι η κοπή γίνεται λίγο πριν από την άνθηση.